Spel

Skribent

Anders Eklöf

8 juli 2022 | 17:50

Bli stenhård robotpolis i actionspelet "RoboCop: Rogue City"

Bli robotpolis och stoppa bankrån, gisslandraman och gängvåld i spelet "RoboCop: Rogue City" nästa år.
För ungefär ett år sedan fick vi veta att spelet "RoboCop: Rogue City" är på väg, som baseras på de klassiska kultfilmerna från 80- och 90-talet.
 
Spelet är utvecklat av Teyon, som ligger det skapligt positivt mottagna "Terminator: Resistance" och ett riktigt sågat "Rambo"-spel, så vi får se om det blir succé eller soppa den här gången. Nu har i alla fall en ny trailer för spelet kommit, som du kan se här.
 
 
 
"RoboCop: Rogue City" verkar utspela sig under eller kring händelserna i den första filmen från 1987, där vi får följa robotpolisen stoppa bankrån, gisslandraman och gängvåld i ett framtida Detroit. Spelet ser ut att bli en riktigt actionladdad förstapersonsskjutare, där det ser ut att vara ganska fritt hur du kan utföra dina uppdrag.
 
En kul nyhet är att skådespelaren Peter Weller återbesöker sin roll som RoboCop, då han kommer spela in ny dialog till spelet.
 
Filmen "RoboCop" hade biopremiär 1987 och blev snabbt en kultfilm som många lånade hem från sin lokala videobutik. För några år sedan kom en remake av José Padilha, där vi såg svenska Joel Kinnaman som robotpolisen. 
 
"RoboCop: Rogue City" släpps till Nintendo Switch, Playstation 5, Xbox Series X/S och PC i juni 2023.
 
Vad tycker du om filmen från 1987? Kommer du spela det här?
| 8 juli 2022 17:50 |