Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

17 januari 2021 | 17:45

Blandade åsikter efter "WandaVision"-premiären

Fantastiskt eller obegriplig? Så tyckte MovieZines läsare om "WandaVision" och inledningen av Fas 4 hos Marvel Studios.
Under helgen inledde Marvel Studios slutligen sin Fas 4, genom premiären av "WandaVision" hos Disney+.
 
I den nya miniserien får vi följa Marvel-karaktärerna Wanda Maximoff/Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) och Vision (Paul Bettany) i en helt egen serie, som utspelar sig efter händelserna i "Avengers: Endgame" och sedan kommer att knytas ihop med den kommande långfilmen "Doctor Strange in the Multiverse of Madness".
 
"WandaVision" har däremot ett väldigt annorlunda upplägg än allt annat vi har fått se från Marvel Studios i deras tidigare MCU-filmer. De inledande avsnitten är strukturerade som olika sitcoms från 50, 60, 70, 80 och 90-talet... men med en känsla av att allt inte riktigt står rätt till. Men med tanke på att man har lagt 150 miljoner dollar på de nio avsnitten, så lär det finnas en hel del action längre fram under säsongen att se fram emot. Redan i det tredje avsnittet övergår vi i alla fall till färg-tv, när 70-talets sitcomformat avverkas!
 

Vad tyckte MovieZines läsare om premiären?

 
 
Så, hur har den annorlunda premiären tagits emot av tittarna? Vi frågade tidigare under helgen våra läsare, på MovieZines Facebook-sida, vad man tyckte om premiären och fick följande svar:
 
Älskar: 32 %
Bra: 52 %
Sådär: 10 %
Sämst: 6 %
 
Med nästan 500 svar, så verkar det som att de allra flesta tyckte att de två första avsnitten av "WandaVison" var bra, eller till och med riktigt bra (älskar). Men med tanke på att det sannolikt är de mest hängivna Marvel-fansen som kastar sig över avsnitten redan den första helgen, så är det möjligtvis så att man sitter på lite mer förkunskap än andra. 
 
Bland kommentarerna verkar det nämligen finnas en ganska tydlig uppdelning där många av de mer besvikna tittarna inte verkar ha varit medvetna om det lite annorlunda sitcom-upplägget på förhand. 
 

Några av MovieZine-läsarnas egna kommentarer:

 
 
"Riktigt bra, längtar efter att se vart det här tar vägen! Dessutom rolig, skrattar sällan rakt ut åt komedier men gjorde det här", säger en läsare.
 
"Diggade hur väl de återskapade 50- och 60-tals sitcoms, men det kändes som det var det som gällde till 99 %. Men i bingesyfte så kommer det funka med hur intrigen tar mer och mer plats för varje avsnitt", svarade en av de mer positiva läsarna.
 
"Tror serien enbart är begriplig för de som läst serietidningarna", svarade en läsare.
 
"Har tydligen inte läst tillräckligt mycket för att fatta detta? Brukar älska allt Marvel men detta var något av det tråkigaste jag sett tyvärr", bekräftade en annan läsare. 
 
"Det va katastrofalt dåligt", enligt en av de hårdaste kritikerna i vårt kommentarsfält.
 
Det fanns med andra ord väldigt blandade åsikter kring de två första avsnitten och många verkar även fundera på att invänta de resterande avsnitten, för att kunna se alla i ett svep. 
 
Inte börjat titta ännu? Prenumerera på Disney+ för 69 kr i månaden där du kan streama "WandaVision" och allt från Marvels universum.
 
 

Läs också: 10 saker du behöver veta inför Marvels "WandaVision"-premiär

 
Har du hunnit ge de två första avsnitten en chans ännu? Kommer du att fortsätta titta? Kommentera gärna nedan!
| 17 januari 2021 17:45 |