Film

Skribent

Erika Jarhed

30 januari 2023 | 14:00

Blake Lively till filmatiseringen av "It Ends With Us" - fansen inte helt nöjda

I fredags meddelade författaren Colleen Hoover att Blake Lively kommer att spela huvudrollen i "It Ends With Us", men bokens fans är missnöjda med castingen.
Colleen Hoovers roman "It Ends with Us" (svensk titel "De slutar med oss") publicerades första gången 2016, men blev ett stort fenomen på BookTok, Tiktoks virtuella bokklubb, under 2021.
 
Romanen handlar om Lily, en 23-årig tjej som hamnar i en våldsam relation med neurokirurgen Ryle, samtidigt som hon kämpar med sina kvarstående känslor för sin ungdomskärlek Atlas. Romanen har sålts i över 4 miljoner exemplar och arbetet med filmatiseringen är igång.
 
Den kommande filmatiseringen kommer att produceras av Sony Pictures och Justin Baldonis produktionsbolag Wayfarer Studios. Baldoni kommer även verka som regissör för filmen och har dessutom knipit en av huvudrollerna, Lilys kärleksintresse Ryle. I fredags gick romanens författare ut på sin Instagram att filmens huvudroll gått till Blake Lively. Sedan dess har reaktionerna strömmat in.
 
Today.com skriver att vissa fans har uttryckt sin entusiasm för castingen, men inte desto mindre har kritiken flödat. Främsta skälet till kritiken tycks vara att Lively, som är 35 år, är för gammal för att spela den 23-åriga huvudkaraktären. Andra menar att Lively har valts till huvudrollen för att hon är känd, och flera fans uppmanar henne nu till att tacka nej.
 
Om de lyckas får vi se...
 
Filmen har ännu inte något premiärdatum.
| 30 januari 2023 14:00 |