Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 juni 2017 | 21:25

”Blade Runner” kan få fler uppföljare

Ridley Scott kan tänka sig fler filmer efter ”Blade Runner 2049”.
Det är nu 35 år sedan ”Blade Runner” gick upp på bio, och i höst väntar en mycket sen och efterlängtad uppföljare. Denis Villeneuve har fått äran att ta Ridley Scotts vision vidare, men Scott är med bakom kulisserna och ser till att allt funkar väl.

I en intervju med IGN utesluter han inte tanken på att bygga ut sin ”Blade Runner”-värld, ungefär som han gjort med ”Alien”-filmerna. Scott säger:

- George Lucas har bevisat att det går. Det finns alltid mer man kan göra. Hur George Lucas har hanterat ”Star Wars” är spektakulärt. Det är vad jag försökt göra, utveckla ”Alien”, för på den tiden var jag inte inne på att göra uppföljare men plötsligt inser jag nu: ”Det är ju korkat”. Man gör bäst i att vänja sig vid uppföljare, och det har jag gjort.
 
I ”Blade Runner 2049” återser vi Harrison Ford i rollen som Rick Deckard. Bland de nya skådespelarna syns Ryan Gosling, Jared Leto och Robin Wright. Handlingen hålls än så länge till stora delar hemlig, men vissa detaljer lär klarna inför biopremiären i oktober.

Om ”Blade Runner 3” också dröjer 35 år, återstår att se.
| 22 juni 2017 21:25 |