Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

19 februari 2024 | 17:00

Biotoppen: Sågad spindelfilm swingar sig löst in på listan

Bättre resultat än väntat för "Madame Web", men topplaceringen är föga förvånande vigd åt svenska familjefilmen "Håkan Bråkan 2".
Första "Håkan Bråkan" blev den mest sedda svenska filmen på bio 2022, och den mest sedda svenska filmen sedan 2019. Vi får se om "Håkan Bråkan 2" kan göra om den bedriften, men med en förstaplacering två veckor i rad så är åtminstone förutsättningarna goda.
 
Den kraftigt sågade spindelfilmen från Sony, "Madame Web", gör entre på sjätte plats. Det är visserligen ingen toppnotering, men ändå bättre än väntat med tanke på förhandssnacket och de första reaktionerna. Fast det är klart, den typen av mottagande kan alltid väcka extra nyfikenhet, plus att Marvel-karaktärer fortfarande lär ha en lite extra stark dragningskraft.
 
Spindelfilmen var dock inte den debutant som hamnade högst, utan det gjorde "Bob Marley: One Love". Fast om publiken delar åsikt med vår recensent Lucas Mass lär det inte hålla länge. Lucas menar nämligen att det är en biopic som "publiken snart kommer att glömma", och trots att det handlar om en budskapsdriven konstnär har den "inte har några egna budskap att visa". Aj, aj.
 

Biotoppen vecka 8

 
1. (1) Håkan Bråkan 2
2. (NY) Bob Marley: One Love
3. (3) Anyone but you
4. (2) Poor Things
5. (5) Wonka
6. (NY) Madame Web
7. (4) The Zone of Interest
8. (9) Bamse och världens minsta äventyr
9. (6) Hammarskjöld
10. (8) Ett sista race
 

Läs också: Första reaktionerna på "Madame Web": "Den sämsta serietidningsfilm jag någonsin sett"

 
| 19 februari 2024 17:00 |