Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

14 februari 2024 | 09:00

Första reaktionerna på "Madame Web": "Den sämsta serietidningsfilm jag någonsin sett"

MovieZine har dessutom första (och hittills enda) svenska recensionen. Spoilervarning: Den är inte heller positiv.
När en film inte har några pressvisningar, eller när embargot för reccensioner släpps väldigt nära premiärdatumet, brukar det vara ett dåligt tecken. Sonys senaste superhjälterulle "Madame Web" är inget undantag.
 
Filmen hade världspremiär i måndags kväll lokal Los Angeles-tid och de första reaktiorna var överlag förutsägbart negativa. NME samlade ihop några snabba åsikter från sociala medier.
 
Cris Parker på 3CFilmes beskriver "Madame Web" som en pinsam röra: "Begåvade stjärnor slösas bort på den förmodligen sämsta serietidningsfilm jag någonsin har sett. Fylld med fruktansvärd dialog, besvärlig redigering och en skrattretande struktur. Jag satt där förbryllad scen för scen att någon godkände detta."
 
Britt på ScreenRant:  "För mig saknade "MadameWeb" tyvärr den gnista som den behövde i nästan varje avdelning: skrivande, agerande, actionsekvenser. Det finns några bra stunder med ett utmärkt övergripande tempo, men jösses var det här svårt att ta sig igenom."
 
TikTokaren Matt Ramos: "Morbius var bättre."
 
MovieZine har den enda svenska recensionen av Madame Web, som går i ungefär samma anda. Trots några doser adrenalin i actionscenerna, finns det enligt Andreas Samuelson inte många orsaker att bry sig: "Det är inte förnärmande eller provokativt dålig - men ack så meningslös."
 
På Rotten Tomates, som i skrivandets stund samlat 80 recensioner för "Madame Web", har filmen för närvande 18% och det... är inte bra.
 
Det finns positiva reaktioner också, som lyfter fram huvudrollsinnehavarna och överlag verkar uppskatta filmens underhållningsvärde framför ren kvalitet, men de är än så länge i minioritet.
 
"Madame Web" klättrar upp på svenska biografer idag, den 14 februari.
 
 

Läs också: Allt du behöver veta om spindelkvinnorna i "Madame Web"

 
Tänker du trotsa kritikerna och kolla in "Madame Web" på bio?
| 14 februari 2024 09:00 |