biotoppen

Skribent

MovieZine

8 april 2024 | 10:45

Biotoppen: "Kung Fu Panda 4" kvar i toppen

Så gick det också för nya "Ghostbusters" och helgens andra premiärer.
Animerade filmer som bygger på redan välkända titlar - det är väl ändå vinnarreceptet för en publikdragare. Ingen är förvånad över att "Kung Fu Panda 4" fortsätter att kung-fu-fighta bort alla konkurrenter och behåller förstaplatsen på den svenska biotoppen för andra veckan i rad.
 
Det rullar fortsatt tokbra för Filip och Fredriks "Den sista resan". Nyligen slogs rekordet som den mest sedda svenska dokumentären på bio på 45 år. Imponerande!
 
Nykomlingen "Ghostbusters: Frozen Empire" tar sig in i plats 4, följd av en annan nostalgiladdad storfilm, "Godzilla x Kong". Den sistnämnda har nu spelat in 361 miljoner dollar världen över - det ryktas om att ännu en uppföljare får grönt ljus så fort man når över 400-strecket.
 
Rolf Lassgård dyker upp i danska kärleksdramat "Möte i Rom" som hittas på plats 6. Skräckfilmen "The First Omen" gick in på plats 9. Tyvärr verkar publiken ha missat en av vårens häftigaste actionfilmer, "Monkey Man", som får nöja sig med en 11:e plats på listan.
 

Biotoppen vecka 15

 
1. Kung Fu Panda 4
2. Den sista resan
3. Dune: Part Two
4. Ghostbusters: Frozen Empire (NY)
5. Godzilla x Kong: The New Empire
6. Möte i Rom (NY)
7. Håkan Bråkan 2
8. Mavka: Skogens väktare
9. The First Omen (NY)
10. Bamse och världens minsta äventyr
 
Nu är det glest mellan de riktigt stora filmerna framöver. Men vi får en Amy Winehouse-biopic på bio på fredag, och Alex Garlands dystopiska snackis "Civil War" 17 april. Sen bjuder Ryan Gosling på action i "The Fall Guy" 26 april.
 
| 8 april 2024 10:45 |