Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

4 december 2023 | 18:00

Biotoppen: Knyckertz tar sig in och knycker andraplatsen

Barnfilmen "Knyckertz & snutjakten" rusar direkt in i toppen på den svenska biolistan.
Den fängslande svenska kuppfilmen "Knyckertz & snutjakten" fick en fyra i betyg av MovieZines recensent, Katarina Emgård, och biobesökarna ser ut att stämma in. Filmen gick direkt in på biolistans andraplats - och besegrade därmed självaste "Napeoleon". Betyder det att vi kan beskriva veckans lista som Ridley Scotts eget Waterloo? Den gled inte långt, ligger stabilt på sista pallplats, men en kapitulation var nödvändig.
 
På första plats gör "The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes" comeback efter en veckas frånvaro. "Napeolon" har tydligen svårt att hålla den svenska biopublikens uppmärksamhet.
 
"Five Nights at Freddy's", den spelbaserade skräckfilmen som hajpade in sig direkt på biotoppens guldplats för fem veckor sedan, har nu försvunnit från topplistan. Istället kan den hugade åskådaren gotta sig åt att Eli Roth gör entré med sin högtidsslasher "Thanksgiving". 
 
Den tredje och sista nya filmen för veckan är Sofia Coppolas biopic om Pricilla Presley, logiskt döpt till "Pricilla". Jonna Vanhatalo recenserade för MovieZine och gav detta "finstämda, men brutalt ärliga drama" en hedrande fyra.
 

Biotoppen vecka 49

 
1. The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes
2. Knyckertz & snutjakten (NY)
3. Napoleon
4. Pojken och hägern
5. Paw Patrol: Storfilmen
6. Thanksgiving (NY)
7. Trolls 3
8. Nelly Rapp - Dödens spegel
9. Priscilla (NY)
10. The Marvels
 
| 4 december 2023 18:00 |