Spel

Skribent

Anders Eklöf

25 augusti 2022 | 21:19

"Bioshock" blir film av "Hunger Games"-regissör på Netflix

Filmatiseringen av den framgångsrika skräckserien går framåt hos Netflix.
Sedan spelet "Bioshock" från 2007 blev en enorm succé, har Hollywood försökt casha in och filmatisera det – utan särskilt stor framgång. Redan 2008 gav sig Gore Verbinski ("A Cure for Wellness") an projektet, men det blev aldrig av.
 
I våras rapporterade vi att Netflix ska göra en film av undervattensäventyret. Nu är det klart att Francis Lawrence ska regissera, som låg bakom "The Hunger Games: Catching Fire", "The Hunger Games: Mockingjay - Part 1" och "Part 2", samt den kommande prequelfilmen "The Ballad of Songbirds and Snakes". Det rapporterar sajten Deadline.
 
 
"Bioshock"-serien är känd för att blanda science fiction med skräck, samtidigt som den ställer existentiella och sociala frågor – samtidigt som det blir en hel del pang pang. Det första spelet introducerade oss till den utopiska undervattensstaden Rapture, som inte riktigt blev som det var tänkt. Serien har sålt i över 39 miljoner exemplar.
 
 
Enligt Deadline har Netflix och spelstudion Take-Two Interactive letat efter en regissör som lyckats göra franchises till globala fenomen, vilket Lawrence ska vara ett exempel på med sina "The Hunger Games"-filmer. Förutom de har han även gjort filmer som "I Am Legend", "Constantine" och "Water for Elephants".
 
Michael Green skriver manus, som senast gjort "The Jungle Cruise" och "Death on the Nile".
 
Personligen hade jag gärna sett att "Bioshock" skulle bli en tv-serie, då jag tror att premissen skulle fungera bättre med lite längre berättande. Jag tror dock att det är en spelserie som har potential att lyckas som film.
 
Vad tror du om en "Bioshock"-film?
| 25 augusti 2022 21:19 |