Spel

Skribent

Vanja Tomin

15 februari 2022 | 21:45

”BioShock”-film på gång; Netflix samarbetar med 2K och Take-Two Interactive

Netflix går ihop med Take-Two Interactive och dess dotterbolag, 2K, för att producera en film baserad på den välkända tv-spelsserie ”BioShock”.
BioShocks serie utspelar sig i dystopiska landskap och blandar science fiction och skräck för att ställa existentiella frågor och skapa diskurs och spelupplevelser på ett unikt sätt. Spelet är ett förstapersons-skjutspel och fyllt med snabb action och utförliga miljöer. 
 
Den prisbelönta franchisen som först introducerades av 2K år 2007 har sålt mer än 39 miljoner exemplar över hela världen; originalutgåvor av sina titlar ”BioShock”, ”BioShock 2” och ”BioShock Infinite”, och flera återutgivningar, remastrade utgåvor och kollektioner. 
 
Det har varit flera tidigare försök att göra om spelserien till film, alla hos Universal, men utan lyckade resultat skriver deadline.com. Regissören Gore Verbinski ("A Cure for Wellness" 2016) tog sig an ett manus 2008 skrivet av John Logan men projektet lades undan på grund av budgetproblem. Verbinski pratade sen om att producera en film med hjälp av regissören Juan Carlos Fresnadillo ("28 veckor senare" 2007) men även det försöket avbröts då de båda filmskaparna inte lyckades komma överens med filmstudion gällande budget och åldersgräns.  
 
2K ska producera den kommande filmatiseringen med Roy Lees Vertigo Entertainment. Varken regissör eller manusförfattare finns för tillfället. 
 
"Netflix är bland de bästa och mest framåtsträvande historieberättarna inom all underhållning idag. Vi är glada över att de delar vår vision och vårt engagemang för BioShock-serien, som är älskad av miljontals fans runt om i världen” säger Take-Two Interactives ordförande och VD, Strauss Zelnick. "2Ks Cloud Chamber-studio är djupt aktiv i utvecklingen av filmatiseringen, och tillsammans med vårt partnerskap med Netflix är vi fortfarande mycket övertygade om att BioShock kommer att fortsätta att fängsla och engagera publiken som aldrig förr."
 
Filmatisering av tv-spel har gått väldigt bra för Netflix, särskilt ”The Witcher” med Henry Cavill, fantasyserien som är högt rankad och som kommer expandera sitt universum med en serie som utspelar sig 1200 år innan ”The Witcher” samt en animefilm baserad på ”The Witcher”. 
 
Vilket annat tv-spel skulle du vilja se bli film eller serie?
| 15 februari 2022 21:45 |