Film

Skribent

MovieZine

23 mars 2015 | 09:45

Biopremiär för filmen om Backstreet Boys

Dokumentären med ett nyinspelat framträdande visas den 13 april.
Det är nu 20 år sedan poppojkarna i Backstreet Boys tog världen med storm. Detta firas bland annat med en ny musikdokumentär. 

”Backstreet Boys: Show ‘Em What You’re Made Of” låter fansen följa med när Nick Carter, Howie Dorough, Brian Littrell, AJ McLean och Kevin Richardson jobbar med sitt nya album. 

Dokumentären beskrivs som ett känslomässigt öppet och ärligt filmporträtt, som utforskar bandets toppar och dalar från barndom till manlighet. Vi får veta vad som ledde gruppen tillbaka till en studio i London under 2012 för att skriva ett nytt album, göra en film och planera sitt 20-årsjubileum. Återföreningen förnyade vänskapen, men också gamla och nya spänningar behöver konfronteras och lösas. 

Filmen innehåller också nytt material från ett speciellt framträdande i London, vilket endast kommer visas på bio.

- Vi är mycket förväntansfulla över möjligheten att visa upp vår film för våra fans. Vi är stolta över filmen och vi tror att alla kommer att älska den, säger medlemmarna i Backstreet Boys.

De flerfaldigt prisbelönta BSB har sålt 130 miljoner album världen överm vilket gör dem till det bäst säljande pojkbandet i historien. De första nio albumen som släpptes placerade sig direkt topp 10 på Billboard Top 100. Backstreet Boys har för alltid markerat sin plats i pophistorien och fick också 2013 en stjärna på den legendariska Hollywood Walk of Fame.

”Backstreet Boys: Show ‘Em What You’re Made Of” kommer att visas i samtliga städer som har en SF Bio, måndagen 13 april. Biljetterna släpps på onsdag (Guldmedlemmar kan boka sina biljetter redan imorgon tisdag). 
| 23 mars 2015 09:45 |