Film

Skribent

MovieZine

16 maj 2019 | 13:00

Biografin "Jag är Zlatan" kommer på bio 2021

Filmen om Sveriges stora fotbollsspelare regisseras av Jens Sjögren ("Torpederna").
Redan 2017 kom rapporten att Zlatan Ibrahimovic skulle få en egen spelfilm. Nu skriver Screen att biografin har fått regissör och premiärår.
 
Filmen baseras på David Lagercrantz bok "Jag är Zlatan" och författaren skriver också manus till filmen. Tidigare beskrev Lagercrantz handlingen i filmen så här:
 
- Jag kan säga så mycket som att det är en skildring av tillblivelsen av Zlatan. Uppväxten är ju det som också är själva dramat i boken.
 
Enligt distributörens pressmeddelande kommer filmen porträttera Zlatan Ibrahimovics uppväxt i Malmö-förorten Rosengård. Frigörelsen från sin bakgrund med föräldrar som invandrat från Balkan och den tuffa miljön i förorten kom att bli fotbollen, där hans enorma talang och självsäkerhet tog honom mot alla odds till toppen av internationell fotboll i klubbar, så som Ajax, Juventus, Inter, Milan, Barcelona, Paris Saint-Germain och Manchester United.
 
Filmen regisseras av Jens Sjögren ("Torpederna" och "Lycka till och ta hand om varandra"), som planerar att starta inspelningen under 2020.
 
– Jag känner mig väldigt inspirerad och rörd men också lite skärrad över att vara en del av detta stora projekt, säger Sjögren i ett uttalande.
 
För rollen som unge Zlatan (ålder 11 och 16 år) kommer man söka efter unga skådespelarkandidater inom kort.
 
"Jag är Zlatan" får biopremiär under 2021.
| 16 maj 2019 13:00 |