Film

Skribent

Tobias Andersson

24 januari 2023 | 16:10

Biopubliken sviker Hugh Jackmans nya drama "The Son"

Trots rejäl succé för ”The Father” och en stjärnspäckad rollista med Hugh Jackman och Anthony Hopkins lockar inte ”The Son” någon stor publik.
”The Son”, andra delen i Florian Zellers teatertrilogi, hittade till amerikanska och svenska biografer i fredags. I och med den hyllade föregångaren ”The Father” (som gav Anthony Hopkins en välförtjänt Oscar) så var det kanske lätt att tro att publiken skulle vallfärda till biograferna för att få sina hjärtan krossade i ännu ett tragiskt familjedrama.
 
Men så blev inte fallet...
 
I helgen gick filmen upp på 554 biografer i USA och gav bara 240 000 dollar i intäkter, skriver sajten Slashfilm – alltså ett tydligt rejält svalt intresse att se Hugh Jackman och Laura Dern i snyftfilm. Här hemma i Sverige nådde den inte ens upp till biotoppens topp 20.
 
 
Det blev med andra ord en dunderflopp för Florian Zeller när han förde den andra delen av sin pjästrilogi till vita duken. I ”The Son” får vi följa Hugh Jackman som förtvivlad familjefar när han maktlöst försöker återuppbygga relationen med sin son. Storyn är fristående från föregångaren ”The Father”, men även den här har Hopkins i rollistan.
 
 
Fart och fläkt är vad som istället verkar locka den breda biopubliken, ett hjärtekrossande drama går kanske hem i stugorna när den släpps loss för streaming.
 

Läs också: 11 biofilmer som floppade under 2022

| 24 januari 2023 16:10 |