Film

Skribent

Jakob Åsell

12 juli 2017 | 21:00

Nolan får konkurrens av The Asylums billiga "Dunkirk"-kopia: se trailern här

Filmstudion som gett oss mästerverk som "Transmorphers", "Paranormal Entity" och "Robotic Cop" är tillbaka med en ny originalproduktion...
Bra konstnärer kopierar – stora konstnärer stjäl. Det stämmer åtminstone om ni frågar filmbolaget The Asylum som gjort sig ett namn i filmvärlden genom sina skamlösa kopior av stora Hollywoodproduktioner (s.k. "Mockbusters").
 
Inför sommarens biopremiär av Christopher Nolans storfilm "Dunkirk" så passar det lilla Los Angeles-baserade filmbolaget på att få ett försprång och rida på samma våg av marknadsföring med premiären av den mindre omtalade filmen "Operation: Dunkirk".
 
Filmen är en lågbudgetproduktion som klarat sig utan Nolans 1.500 statister och istället skildrat denna storslagna historiska händelse med hjälp av en handfull b-skådisar. Detta har till stor del gjorts inuti en lada, vilket åtminstone är intrycket man får av filmens trailer. Men vem vet, kanske sparar man de bästa scenerna till själva filmen?
 
 
Filmens regissör Nick Lyon ligger även bakom titlar som "5-Headed Shark Attack", "Earthtastrophe" och "Stormageddon". 
 
IMDb har filmen än så länge endast fått ett fåtal medlems-recensioner där rubriker som "Worst movie ever", "Unbelievably awful" och "Really, really crap film" vittnar om ett minst sagt ljummet mottagande. "Operation: Dunkirk" kritiseras där bland annat för sin orealistiska representation av den franska motståndsrörelsen samt att skådespelarna inte tycks ha fått någon som helst militär träning inför inspelningen. "Jag borde ha lagt mina 7 pund på cider istället", skiver en signatur.
 
Om ni vill veta mer om The Asylums andra mästerverk så kan ni kolla in: Topp 15: Tidernas värsta kopior av kända storfilmer
 
Christopher Nolans ”Dunkirk” har biopremiär den 19 juli.
| 12 juli 2017 21:00 |