exklusivt

Skribent

Alexander Kardelo

20 september 2022 | 20:15

Bill Skarsgård klar med inspelningen av "The Crow"

”Det kommer bli något nytt och väldigt originellt” säger skådespelaren till MovieZine.
Förra veckan avslutades inspelningen av Rupert Sanders ”The Crow”-remake i Prag. Efter mer än tre månaders intensivt arbete har Bill Skarsgård just kommit hem till Stockholm för att delta på galapremiären av ”Bränn alla mina brev”, när MovieZine möter honom för en intervju.
 
Jag passade på att fråga om hur arbetet har gått med nyadaptionen av James O’Barrs grafiska roman - där han spelar huvudrollen som den återupplivade och hämndlystne musikern Eric Draven.
 
- Jag blev precis klar med filmen en vecka sen. Det har varit ett otroligt ambitiöst projekt. Och långt. Jag var i Prag i 3,5 månad och jobbade hela tiden. Nu håller jag på och försöka smälta det lite grann. När man är med så där mycket i nånting blir man rätt blind. Det är svårt att se helheten, berättar Bill.
 
- Men jag tror den kommer vara väldigt originell. Den försöker göra nånting nytt, som kanske inte finns på marknaden, i den här genren. Det är en mörk, romantisk superhjältefilm. Ganska emo, skrattar han.
 
 
För regin står Rupert Sanders, en visuell regissör som tidigare gjort de actiontunga filmerna ”Snow White and the Huntsman” (2012) och ”Ghost in the Shell” (2017). Det återstår att se hur filmen skiljer sig från 1994 års kultförklarade version med Brandon Lee, men Bill hoppas att även de mer skeptiska fansen ska bli nöjda.
 
- Rupert Sanders har utarbetat den här nya stilen, känslan och looken på filmen. Han är visuellt jävligt begåvad. Och ska man göra en nyadaption på den grafiska novellen så måste man hitta på något nytt. Det kan inte vara exakt samma. Sen får det bära eller brista.
 
Förutom Bill Skarsgård i huvudrollen medverkar också FKA Twigs och Danny Huston. Nyversionen av "The Crow" har ännu inget premiärdatum.
 
Håll utkik efter en längre intervju här på MovieZine under veckan.
| 20 september 2022 20:15 |