Film

Skribent

MovieZine

19 maj 2023 | 16:15

Första bilderna ur svenska sci-fi-filmen ”Egghead Republic”

Amerikanske skådespelaren Tyler Labine spelar huvudrollen i ”Aniara”-regissörernas andra långfilm. Det här ska bli spännande!
Den amerikanske skådespelaren Tyler Labine ("Tucker and Dale vs. Evil") och svenska Ella Rae Rappaport spelar huvudrollerna i "Egghead Republic", som just nu spelas in på Gotland. Detta är "Aniara"-regissörerna Pella Kågerman och Hugo Liljas nya film som de själva beskriver som "en satirisk coming-of-age-sci-fi".
 
Rappaport spelar rollen som Sonja, en ung svensk klubbkid som får i uppdrag att rapportera från platsen för en atombomsdetonation för en av världens hippaste tidningar. Den ägs av Dino, som spelas av Labine.
 
– Vi är helt blown away av skådespelarna. Deras prestationer överträffar allt vi vågat drömma om. De är faktiskt så bra att vi har blivit utan jobb, kommenterar regiduon.
 
 
Tyler Labine säger:
 
– Jag är så glad att få göra något så unikt och nytänkande. Det är ovanligt att få en karaktär som är så här dynamisk och oemotståndligt avskyvärd, det händer kanske en eller två gånger under en hel karriär om man har tur. Filmen befinner sig just på galenskapens rand och blir aldrig bekväm. Jag älskar det! Det är min sweet spot. Hela casten är så speciell och jag är superstolt över det jobb vi utför här. Pella och Hugo är extremt talangfulla och har en så ljus framtid i filmvärlden, jag är stolt över att få vara del av deras resa.
 
I casten ingår också Arvin Kananian ("Triangle of Sadness"), Gina Diwari, Andrew Lowery och skådisdebuterande Emma Creed.
| 19 maj 2023 16:15 |