Skribent

MovieZine

2 januari 2020 | 15:30

Nytt besöksrekord på MovieZine i december 2019

Nya trafikrekord på Sveriges största filmsajt i december och under hela 2019. Här är filmerna och tv-serierna som lockade flest läsare.
MovieZine.se, en av Sveriges populäraste nöjessajter, fortsätter att växa i hög fart hela vägen in i det nya årtiondet.

Under år 2019 gjordes hela 17,2 miljoner besök på sajten, eller drygt 1,4 miljoner i månaden. Det är en ökning på över 30 procent jämfört med våra läsarsiffror under 2018.

I december 2019 nådde vi dessutom rekordstor trafik med 2 337 484 besök. Vi uppnådde flera stora trafiktoppar, med absolut All Time High söndagen den 29 december, då 136 349 besökare klickade in sig på MovieZine.se.
 

Populärast på MovieZine under 2019

 
Bland de mest besökta filmerna - och de mest lästa recensionerna - hittar vi årets mastodontfilm från Marvel, "Avengers: Endgame", och Disneysuccén "Lejonkungen", men även lite oväntat tonårsdramat "After". Den första recensionen av "Britt-Marie var här" lockade också många läsare.

1. Avengers: Endgame
2. After
3. Lejonkungen
4. A Star is Born (2018)
5. Britt-Marie var här
6. Spider-Man: Far From Home
7. Lyckligare kan ingen vara (2018)
8. Det: Kapitel 2
9. Draktränaren 3
10. Midsommar

På tv-seriefronten är svenska originalserier de populäraste på MovieZine, med Netflix egna "Störst av allt" som den mest besökta. När det kommer till artiklar och nyheter var dock "Game of Thrones" överlägset: alla våra artiklar runt den sista säsongen lockade tillsammans över 800.000 läsare.

1. Störst av allt
2. Himmelsdalen
3. Chernobyl
4. Heder
5. Dirigenten
6. Den inre cirkeln
7. Älska mig
8. The Act
9. Fartblinda
10. Gösta
 

Vad lockar besökarna?

 
Ett varierat artikelflöde av brett och smalt, högt som lågt är nyckeln till MovieZines succésiffror. Vårt innehåll lockar både inbitna filmfantaster och "vanliga Svenssons".

- Topplistor vid årets slut är alltid säkra kort. Folk som söker förslag på bra filmer och serier, inför julhelgen och semestern, uppskattar våra tips. Våra quizzar och nostalgiska tillbakablickar på kära klassiker har också blivit enormt populära. Det i kombination med stora decemberpremiärer, som "The Witcher" på Netflix och "The Rise of Skywalker" på bio, som många fans har velat diskutera har gjort MovieZine till det givna samlingspunkten för filmälskare, kommenterar MovieZines chefredaktör Alexander Dunerfors Kardelo.

MovieZines redaktion består av ett 20-tal frilansskribenter som bevakar allt inom film-, tv- och spelvärlden. Dagligen publiceras nyheter, recensioner och intervjuer med några av Hollywoods största namn. Vi är det enda svenska filmmediet som bevakar de stora filmfestivalerna i Cannes, Venedig, Sundance och Toronto.

Under 2019 lanserades dessutom två nya podcasts på MovieZine: "Spelkväll" av Robin Cocks och "I Hollywood" av Jakob Åsell.
 

Vad händer 2020?

 
Närmast planerar vi besök till Göteborgs filmfestival och förbereder vår årliga uppladdning inför Oscarsgalan. Under året som kommer ser vi fram emot att bevaka de nya streamingtjänsterna som är på ingång till svenska konsumenter.
 
Vi kommer också satsa mer på att bevaka svenska filmer och serier, och plocka fram guldkornen som görs utanför Hollywood. Allt tack vare värdefull feedback från våra medlemmar.
 
- Vi har världens bästa läsare. De är engagerade, enormt kunniga och genuint nyfikna på film och underhållning. Det är med läsarnas hjälp som vi fortsätter att utvecklas och forma vårt innehåll efter nya tiders tittarmönster. Vad 2020 har i beredskap vet ingen ännu, men vi kommer vara med er hela vägen med analyser, filmtips och mycket annat. Det ligger ett riktigt härligt filmår framför oss, säger chefredaktör Alexander Dunerfors Kardelo.
| 2 januari 2020 15:30 |