Film

Skribent

Emma

10 december 2013 | 15:30

Benedict Cumberbatch: ”Jag skulle göra det igen”

Stjärnskottet Cumberbatch försvarar den floppande Assange-filmen.

Härom veckan kunde MovieZine berätta att "The Fifth Estate", filmen om Wikileaks med Benedict Cumberbatch i rollen som Julian Assange, hamnat överst på Forbes lista på 2013 års filmfloppar. Filmen lyckades endast spela in 21 procent av sin totala budget, och blev därmed årets minst lönsamma film.

Men Cumberbatch låter sig inte nedslås av dåliga box office-siffror.

- Jag tycker att filmen är bättre än många andra som har gjort bättre ifrån sig ekonomiskt, och varför så är fallet vet jag inte, säger Cumberbatch enligt Digital Spy.

- Jag kan ta en motgång, jag har haft framgångar också, men box office är inte anledningen till att jag gör jobbet. Visst måste skådespelare vara lönsamma, men det här verkar inte ha påverkat industrins intresse för mig eller de erbjudanden jag har fått sedan dess.

Cumberbatchs egen insats i filmen har trots de generellt dåliga recensionerna fått ett positivt gensvar, så även i MovieZines recension.

- Jag har fått fin respons på mitt jobb i filmen, och om jag blev tillfrågad att göra den igen skulle jag göra det. Det är en fascinerande karaktär i en extraordinär tidsperiod, säger Cumberbatch.

| 10 december 2013 15:30 |