Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 januari 2022 | 09:00

Ben Affleck kallar "Justice League" för sin värsta upplevelse

Men skådespelaren får chansen att spela Batman en sista gång i "The Flash" i höst: "Ett fint avslut".
En problemfylld inspelning och ett stormigt privatliv - arbetet med superhjältefilmen "Justice League" (2017) blev minst sagt krävande för Ben Affleck. I en ny intervju med Los Angeles Times kallar han det för en hemsk upplevelse, samt anledningen till att han slutade (och hoppade av som regissör till "The Batman").

- "Justice League" blev verkligen lägsta punkten för mig. Det var en dålig erfarenhet på grund av många saker som sammanflöt: mitt egna liv, min skilsmässa, att vara borta för mycket, schemakrockar och sedan Zack Snyders personliga tragedi och alla omtagningar.

- Det var min värsta upplevelse. Det var hemskt. Det var så mycket jag inte gillade med det, att det blev ögonblicket då jag sa: "Jag gör inte det mer". Det handlar inte ens om att "Justice League" blev så dålig, för den hade kunnat bli vad som helst, säger skådespelaren.
 
 
Affleck har spelat Gothams hjälte i "Batman v Superman" (2016), i "Justice League" (2017) och i den omklippta versionen "Zack Snyder's Justice League" som släpptes 2021. I vår tar Robert Pattinson över manteln i rebooten "The Batman". 
 

Spelar Batman en sista gång

 
Men Affleck fick en ny chans att skapa fina Batman-minnen - och fansen kan se fram emot några av hans bästa scener. Hans karaktär gör ett gästspel i DC-filmen "The Flash" i höst, och enligt en annan intervju nyligen blev det "ett fint avslut" på hans Batman-resa:

- Jag har inte sagt det till någon än, men några av mina favoritscener vad gäller Batman och min tolkning av Batman finns med i "The Flash". Jag hoppas de är kvar, för jag tyckte det blev fantastiskt och riktigt intressant - något annorlunda men ändå förenligt med rollfiguren, säger Affleck till Herald Sun.
 
- Vem vet? De kanske klippet bort det, men för mig var det riktigt kul, tillfredsställande och uppmuntrande. Jag tänkte: "Wow - nu har jag nog hittat rätt."
 
 
 
Vi ser Ben Affleck spela Batman för sista gången i "Det"-regissören Andy Muschiettis "The Flash", på bio i november.
| 8 januari 2022 09:00 |