Skribent

Alexander Kardelo

11 januari 2013 | 10:01

Ben Affleck filmar gangsterdrama

"Argo"-regissören förvandlar Dennis Lehanes senaste roman "Live by Night" till film.

Ben Afflecks regiarbete för "Argo" ansågs av många vara en av de stora missarna, när årets Oscarsnomineringar presenterades igår. Men regissören deppar inte för det - och varför skulle han, "Argo" har trots allt chansen att bli Bästa film - och istället riktar han all energi på ett nytt manus.

Men det blir inte den romantiska thrillern "Focus" med Kristen Stewart, som det har ryktats om:

- Jag ska göra en film som heter "Live by Night", och försöker få ihop schemat. Det var tydligt för mig att jag inte hann med tre månaders inspelning i Buenos Aires. Jag var tvungen att välja. Men jag hade sett fram emot att jobba med Kristen, deras film kommer säkert att bli jättebra, säger Affleck till MTV.

Vi klagar inte direkt för nu ska Affleck alltså filma Dennis Lehane igen efter sin lyckade regidebut med "Gone Baby Gone", och "Live by Night" låter som ett spännande projekt. Historien utspelar sig under 1920-talet och förbudstiden i USA, och följer sonen till en Boston-polis. Handlingen lyder:

"Förbudstiden har skapat ett ändlöst nätverk av underjordiska destillerier, lönnkrogar, gangstrar och korrupta poliser. Joe Coughlin, en framstående polis yngste son, har för länge sedan vänt sin goda uppfostran ryggen. Han har avancerat från barndomens småstölder och gör nu karriär hos en av stadens maffiabossar. Joe njuter av ryktbarheten. Men livet på den mörka sidan har ett högt pris", skriver Adlibris.

I februari släpps boken på svenska under titeln "Nattens dåd".

| 11 januari 2013 10:01 |