Film

Skribent

Alexander Dunerfors

12 januari 2016 | 08:05

Bekräftat: Ryan Coogler regisserar Marvels ”Black Panther”

Han är just nu bioaktuell med den hyllade Rocky-spinoffen ”Creed”.
Ihärdiga internetrykten har lyft fram Ryan Coogler som storfavorit till Marveljobbet de senaste veckorna. Nu är det officiellt: regissören bakom ”Creed” tar sig an superhjältefilmen ”Black Panther”.

Studiochefen Kevin Feige kommenterar:

- Vi är glada över att ha en så hyllad filmskapare med oss i familjen… Begåvningen som Ryan visat prov på i sina första filmer gjorde honom till vårt självklara förstahandsval. Många fans har väntat länge på att se Black Panther i hans egna film, och med Ryan vet vi att vi har hittat den rätte regissören.

Ryan Coogler slog igenom med debutfilmen ”Last Stop Fruitvale Station” år 2013. Samarbetet med huvudrollsinnehavaren Michael B. Jordan fortsätter i bioaktuella ”Creed”, en spinoff på Rocky-filmerna, som i helgen gav birollsstjärnan Sylvester Stallone hans första Golden Globe.Marvels ”Black Panther” har Chadwick Boseman i huvudrollen som T’challa, en prins från den fiktiva nationen Wakanda, som måste ta lagen i egna händer när hans far blir mördad. Karaktären dyker upp redan i vårens ”Captain America: Civil War”. Hans solofilm har premiär i februari 2018.

Goda nyheter för Marvel, men tråkigt för uppföljaren till ”Creed” som får se sig om efter en annan regissör. MGM vill fortsätta på boxningssagan med Michael B. Jordan med en andra film hösten 2017.
| 12 januari 2016 08:05 |