Spel

Skribent

Anders Eklöf

5 april 2022 | 08:45

Bekräftat: Nytt "Monkey Island"-spel släpps i år

Den "Pirates of the Caribbean"-liknande spelserien "Monkey Island" får nytt liv senare i år.
1990 och 1991 släpptes peka- och klickaspelen "The Secret of Monkey Island" och "Monkey Island 2: LeChuck's Revenge", som idag är stora klassiker inom genren.
 
Spelen utvecklades av Ron Gilbert, David Grossman och Tim Schafer ("Psychonauts") och fick flera uppföljare utan det här gänget. Nu bekräftar Ron Gilbert att han och Grossman återvänder för ett nytt spel, kallat "Return to Monkey Island".
 
 
På något magiskt vis har Ron Gilbert och gänget lyckats gömma att de utvecklat spelet i två år, då det är tänkt att släppas någon gång under 2022. 
 
Spelet ignorerar alltså händelserna i "The Curse of Monkey Island", "Escape from Monkey Island" och "Tales of Monkey Island" och är en direkt fortsättning på det tredje spelet, som slutade med en cliffhanger.
 
"Return to Monkey Island" verkar dock inte helt kasta bort allt som hänt, då den demoniska dödskallen Murray från "The Curse of Monkey Island" dyker upp i trailern. Ron Gilbert bekräftar till och med på Twitter att spelet inte är helt bortglömt.
 
 
I spelet kommer vi återigen få höra Dominic Armato som rösten till huvudpersonen Guybrush Threepwood.
 
Ron Gilbert har varit intresserad av att fortsätta "Monkey Island"-serien genom åren och sagt att just vill göra en uppföljare på det andra spelet.
 
- Jag ber om ursäkt till alla duktiga människor som arbetade med dem (uppföljarna) och människorna som älskade dem, men jag skulle vilja fortsätta där jag slutade. Fri från bagage. På en karneval. Det betyder inte att jag inte kommer att stjäla några bra idéer eller karaktärer från andra spel. Jag är inte över det, skrev han på sin blogg redan 2013.
 
Problemet har dock varit att han inte har varit intresserad av att göra ett nytt spel om han inte äger rättigheterna till serien, som tillhör Disney-ägda Lucasfilm. Vad som hänt med rättigheterna för "Return to Monkey Island" är dock okänt.
 
Vad tycker du om "Monkey Island"-serien?
| 5 april 2022 08:45 |