Spel

Skribent

Vanja Tomin

17 januari 2023 | 06:00

Bekräftat: Nytt "King Kong"-spel är på gång

En av de mest ikoniska karaktärer kommer snart i ett nytt spel.
"King Kong" debuterade på vita duken 1933 och har sedan dess varit en populär karaktär inom olika kulturformer. Den gigantiska gorillan har poträtterats otaliga gånger i böcker, spel och film. Till exempel regissören Peter Jackson gjorde filmen "King Kong" 2005, som hyllades av kritiker och innehöll en imponerande ensamble med bland annat Naomi Watts, Jack Black och Adrien Brody. 
 
Inom spelvärlden har inte "King Kong" märkts av lika mycket. Förutom ett något märkligt uppträdande i "Call of Duty: Warzone" år 2022 tillsammans med sin gode kompis "Godzilla", har "King Kong" inte varit representerad i ett spel på ett tag. Det senaste "King Kong"-spelet kom från Ubisoft 2005 och var baserat på Peter Jackson-filmen.
 
Licensing Magazine rapporter att DeVito Artworks samarbetat med GameMill Entertainment, för att producera ett nytt "King Kong"-spel för en mängd olika plattformar. 
 
 
- Jag kunde inte vara mer exalterad över att arbeta med GameMill Entertainments talangfulla team som kommer att ge både "King Kong"-fans och spelare chansen att uppleva "King Kongs" urvärld på ett spelifierat sätt. Vi fortsätter att utöka vårt licensprogram för "King Kong" i olika kategorier, bland annat VR-arkadspel, samlarobjekt, serietidningar och brädspel, säger Joe DeVito, från DeVito Artworks.
 
Large ba7ff2a5ce9b3e5855cf7bf2ffc478cc king kong desktop wallpaper
 
Ubisofts "King Kong"-spel från 2005 var ganska älskat eftersom vi spelare fick spela som människor och slåss mot monster på Skull Island, för att sedan byta tilll "King Kong"-vy. Om GameMill kommer att välja att gå den vägen eller inte göra något lite enklare återstår att se. Det finns dock ingen brist på outnyttjad potential för "King Kong":s möjligheter inom spelvärlden.
 
Just nu vet vi inte så mycket mer. Vi vet inte genren, de exakta plattformarna eller ens när det kan släppas, men vi vet säkert att ett nytt "King Kong"-spel kommer.
 
Ser du fram emot ett nytt "King Kong"-spel?
| 17 januari 2023 06:00 |