Film

Skribent

Alexander Dunerfors

2 januari 2018 | 15:00

Behöver verkligen "Call Me By Your Name" en uppföljare?

Det tycker filmskaparen Luca Guadagnino, som vill återvända till Elio och Oliver om några år.
Att popcornrullar och superhjältar får uppföljare på löpande band är inget man höjer på ögonbrynen åt. Desto mer ovanligt är det att ett Oscarsnominerat drama gör comeback med en 2:a i titeln. Filmer som "Bara en natt", som blev till en hel trilogi, är bland de få undantagen.

Men regissören Luca Guadagnino, som står bakom "Call Me By Your Name", hoppas på inte bara en utan flera uppföljare till vinterns snackis.

- Det här är såna fantastiska karaktärer. Jag vill veta vad som händer med dem. De sista 40 sidorna i boken berättar om 20 år i Elio och Olivers liv. Jag började tänka på Michael Apteds "Up", och filmserien som Truffaut tillägnade karaktären Antoine Doinel. Och jag tänkte, det kanske inte är frågan om en uppföljare, det kanske kan bli en serie filmer som följer alla?
 
- Att se de här karaktärerna växa med sina skådespelare skulle bli rätt otroligt, säger han i en intervju.

Timothée Chalamet och Armie Hammer har hyllats stort för sina insatser som 17-årige Elio, och den  äldre studenten Oliver som väcker hans sexuella lustar till liv under en het italiensk sommar 1983. Filmen, som bygger på en roman av André Aciman, nominerades nyss till 3 Golden Globes och ses som en stark Oscars-kandidat.

Regissören själv har flera projekt som håller honom sysselsatt framöver, inte minst en remake på skräckfilmen "Suspiria".
 
Vill ni se en uppföljare till "Call Me By Your Name"?
| 2 januari 2018 15:00 |