Film

Skribent

MovieZine

24 januari 2022 | 09:00

"Beck - 58 minuter" är ett gisslandrama i realtid

I nästa Beckfilm väntar ett gastkramande gisslandrama som utspelar sig under 58 intensiva minuter i en tv-morgonstudio. Här är de första bilderna!
I år är det 25-årsjubileum för Beck, som släppte de första filmerna 1997. Det firas inte bättre än med fler spännande nya fall för Beck-gruppen. Efter helgens premiär av "Beck - Rage Room" väntar ytterligare två filmer i vinter och vår.

- Det känns helt otroligt att det var hela 25 år sedan den första Beck-filmen med Peter Haber hade premiär, säger producent Niva Westin Dahl. Att Beck blivit ett så stort och älskat fenomen, är verkligen tack vare det stora engagemanget från den kavalkad av skådespelare och kreatörer som varit med under åren och fortsatt höja ribban. "58 minuter" och "Den gråtande polisen" är inga undantag. De båda är väldigt unika i sitt slag och de här historierna liknar inget vi tidigare gjort. Tittarna har verkligen något att se fram emot!
 
 
Den 45:e långfilmen "Beck – 58 minuter" har premiär den 18 februari och är ett nervkittlande drama där tittarna följer med i fallets utveckling minut för minut.
 
Polisen Alex Beijer (Jennie Silfverhjelm) ska vara med i morgon-tv där även den kända entreprenören Tomas Tormalm (Dag Malmberg) ska medverka. Men mitt i direktsändning dyker en beväpnad man upp och plötsligt är alla i tv-studion indragna i ett gisslandrama. För Beck-gruppen som ser kidnappningen i direktsändning börjar nu en kamp mot klockan för att frita gisslan och deras kollega. Samtidigt pågår Alex arbete från insidan.
 
 

Ett brutalt attentat mot Polishögskolan i "Beck - Den gråtande polisen"

 
Den 18 mars släpps "Beck – Den gråtande polisen", nummer 46 i serien, som inleds med ett brutalt attentat på en buss från polishögskolan.
 
Dådet misstänks ha ett samband med tidigare kritik och demonstrationer mot polisen. När ingen tar på sig attentatet börjar Beck-gruppen gräva djupare i fallet. Martin Beck (Peter Haber) engagerar sig särskilt i fallet eftersom hans barnbarn Vilhelm (Valter Skarsgård) som går på Polishögskolan skulle ha varit på bussen. Händelserna får honom att reflektera kring hur det politiska läget förändrats under hans tid som polis och vilken värld det är hans barnbarn kliver in i.
 
 
Förutom Martin Beck (Peter Haber), Alex Beijer (Jennie Silfverhjelm) och Vilhelm Beck (Valter Skarsgård) möter tittarna även poliserna Josef (Martin Wallström), Oskar (Måns Nathanaelson), Jenny (Anna Asp), Ayda (Elmira Arikan) och Martin Becks chef Klas Fredén (Jonas Karlsson).

Beck-filmerna bygger på författarparet Maj Sjöwall och Per Wahlöös karaktär och deckarsvit om Martin Beck. För regi i de två kommande filmerna står Lisa Ohlin. Anna Platt och Fredrik Agetoft har skrivit manus.
| 24 januari 2022 09:00 |