Film

Skribent

Alexander Dunerfors

26 september 2012 | 18:01

"Beasts of The Southern Wild" får uppföljare

Benh Zeitlin planerar en äventyrsfilm i samma miljö: "Man kommer att känna igen sig".

Det amerikanska independent-dramat "Beasts of The Southern Wild" har tagit världen med storm sedan filmfestivalerna i Sundance och Cannes. Såväl kritiker som president Obama har tagit historien om sexåriga Hushpuppy, som bor i orkandrabbade New Orleans fattigaste områden, till sina hjärtan.

Regissören Benh Zeitlin berättar för MovieZine.se att han redan planerar för uppföljaren, som blir "en film i samma anda":

- Vi filmar också i Louisiana, men det blir en helt annan historia. Den handlar om ett ekosystem där åldrandet har flippat ut. En del blir gamla i olika takt medan en del förblir unga. Filmen blir en action/äventyr-hsitoria, men man kommer att känna igen sig. Vi fortsätter i samma spår och förhoppningsvis blir det fler filmer som kommer ur den här miljön.

Zeitlin hoppas sätta igång arbetet så snart festivalturnén med "Beasts of The Southern Wild" är över. Ett av de kommande stoppen för den hajpade filmen är Stockholms filmfestival i november. Den 4 januari 2013 väntar biopremiär i resten av landet.

| 26 september 2012 18:01 |