Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

17 september 2019 | 21:10

"Battlestar Galactica" får reboot på nya streamingtjänsten Peacock

NBCUniversal har äntligen avslöjat de första detaljerna kring sin kommande streamingtjänst - som kommer gå under namnet Peacock.
Vi har under året rapporterat om hur Apple TV+, Disney+ och HBO Max är tre stora satsningar på streamingtjänster, som snart kommer ge sig in i kriget om streamingprenumeranterna. Nu rapporterar Deadline att NBCUniversals kommande streamingtjänst har fått namnet "Peacock" och kommer lanseras i april 2020.
 
I samband med nyheten om Peacock passade man även på att presentera en rad olika serier och filmer som kommer att finnas tillgängliga på streamingtjänsten, utöver "The Office" som vi rapporterat om tidigare.
 
Den största överraskningen bland de olika titlarna var att man har beställt en reboot av den hyllade sci-fi-serien "Battlestar Galactica", som kommer att skapas av Sam Esmail ("Mr. Robot", "Homecoming"). Esmail ska ha hört av sig direkt till Ronald D. Moore, "Battlestar Galactica"-skaparen, och fått hans godkännande efter att ha förklarat hur stort fan han var av Moores version av rymdserien som rullade under 00-talet, med Katee Sackhoff i en av huvudrollerna.
 
 
Totalt kommer det att finnas ungefär 15 000 timmar av filmer och serier när Peacock lanseras, tjänsten kommer att ha en version med reklam och en premiumversion fri från reklam. Här nedan hittar du en lista på några av titlarna som kommer att finnas på streamingtjänsten.
 
Nya: "Angelyne", "Battlestar Galactica" (reboot), "Brave New World", "Dr. Death", "Rutherford falls", "Saved by the Bell" (reboot), "Psych 2: Lassie Come Home" (film).
 
Gamla godingar: "30 Rock", "Våra värsta år", "Fraiser", "House", "Downton Abbey", "Cheers", "Monk", "Parks and Recreation", "The Office", "Will & Grace", "E.T. The Extra Terrestrial", "Jaws", "Back to the Future", "Fast & Furious" och många fler.
 
Det är i nuläget oklart huruvida Peacock kommer att försöka utmana sina streamingkonkurrenter även utanför USA, eller om tjänsten enbart kommer finnas tillgänglig i Nordamerika.
 

Läs också: Hela "Seinfeld" kommer till Netflix i ny global mega-deal

 
Är du sugen på att se en ny version av "Battlestar Galactica"? Tror du Peacock har en chans bland alla streamingkonkurrenter? Kommentera gärna nedan!
| 17 september 2019 21:10 |