Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

10 september 2019 | 21:40

Apple TV+ släpps i november - Här är allt som ingår

Apple har avslöjat (nästan) allt kring sin nya streamingtjänst Apple TV+, som släpps globalt den 1 november.
Under eventet som presenterade årets nya iPhone-modeller, passade Apple även på att släppa så gott som all information om sin nya streamingtjänst Apple TV+ samt en första trailer för sin kommande sci-fi-serie "See", med Jason Momoa i huvudrollen.
 

Apple TV+ gratis i ett år

 
Om vi börjar med det som fortfarande är lite oklart: det framgår i nuläget inte huruvida det amerikanska priset, på 4.99 dollar/månad, kommer att gälla även här i Sverige. Det känns exempelvis inte helt omöjligt att det svenska priset kan komma att landa på 49 kr/månad, men Amazon Prime väljer däremot att ta betalt av oss svenskar i euro och omvandlar därför det exakta priset från månad till månad. Uppdatering: Det officiella priset i Sverige landar på 59 kr/månad.
 
För alla som köper (från och med idag) en iPhone, iPad, Apple TV, iPod Touch eller Mac så kommer Apple TV+ att ingå gratis i ett år. För alla andra kommer det gå att prova på tjänsten gratis i 7 dagar.
 
 

Utbudet som finns med från start

 
Apple har inte satsat på att bygga upp en enorm katalog av olika filmer och serier, utan har istället satsat på att locka till sig några av branschens hetaste och mest respekterade namn.
 
Grundtanken verkar vara att när en ny serie släpps så kommer man att kunna ta del av säsongens tre första avsnitt, för att släppa de resterande veckovis. Precis vid lanseringen den 1 november verkar det däremot som att man kommer att kunna se några av serierna från början till slut direkt, det framkommer däremot inte exakt vilka av dessa som kommer att släppa hela sin första säsong direkt.
 

"See"

 
 
Utspelar sig 600 år in i framtiden, efter att ett virus gjort att mänskligheten förlorat förmågan att se. Men plötsligt föds två barn som kan se och använda sin syn, vilket gör att de blir oerhört eftertraktade. Från skaparen bakom "Peaky Blinders", med Jason Momoa och Alfre Woodard i två av huvudrollerna.
 

"The Morning Show"

 
 
 
Låter oss följa med in bakom kulisserna av en maktstrid mellan rivaliserade morgon-tv-ankare. Med Reese Witherspoon, Jennifer Aniston och Steve Carell i huvudrollerna.
 

“Dickinson”

 
 
En mörk komedi och "coming-of-age"-story om den unga poeten Emily Dickinson, med Hailee Steinfeld i huvudrollen.
 

"For All Mankind"

 
 
Skaparen av "Battlestar Galactica" och "Outlander" låter oss ta del av en värld i vilken Sovjet tog sig till månen först och USA aldrig slog av på tempot med sina rymdsatsningar. Vi hittar även Joel Kinnaman i en av huvudrollerna.
 
Utöver dessa kommer även "Helpsters" (serie från skaparna av "Sesame Street"), "Snoopy in Space" (långfilm), "Ghostwriter" (serie), "The Elephant Queen" (dokumentärfilm) och Oprah Winfreys nya bokklubb, finnas med från start.
 

Teknisk information

 
Upp till sex familjemedlemmar kan dela på Apple TV+ och man kommer att kunna se det från sitt eget Apple-ID.
 
Det kommer att gå att se på Apple TV+ originals både online, offline och utan reklam via Apple TV-appen som finns förinstallerad på iPhone, iPad, Apple TV och iPod Touch och som snart kommer att finnas med på alla Mac-datorer (efter nästa uppdatering) samt via webben på tv.apple.com. Appen kommer även finnas på vissa smart-tvs från Samsung, LG och Sony samt Amazon Fire TV och Roku - men Chromecast verkar inte finnas med bland alternativen.
 
Kommer du att ge Apple TV+ en chans i november? Kommentera gärna nedan!
| 10 september 2019 21:40 |