Film

Skribent

Alexander Kardelo

31 mars 2016 | 12:00

”Batman v Superman” tog knäcken på Hans Zimmer

Kompositören kommer inte att göra mer superhjälte-musik: "Den här var väldigt svår för mig."
Tänk Batman och bombastisk superhjältemusik, och chansen är stor att det är Hans Zimmers toner som dyker upp i huvudet. Efter fem filmer för DC Comics har Zimmer satt ribban för hur 2000-talets blockbusters ska låta. Men själv är han klar med genren. Efter bioaktuella ”Batman v Superman: Dawn of Justice” vill Zimmer inte se mer män i trikåer, berättar han för BBC.

- Jag gjorde ”Batman Begins” för tolv år sen, och ”Dark Knight”-trilogin är tre filmer för er men för mig var det elva år av mitt liv. Sen gjorde jag ”Man of Steel” och sen den här. Och jag känner att - jag har officiellt pensionerat mig från superhjälte-branschen nu. 

- Den här var väldigt svår för mig att göra, att försöka hitta ett nytt språk.

Zimmer tog hjälp av Junkie XL för musiken i ”Batman v Superman”, vilket resulterade i en del nytänkande spår: Wonder Womans tema lär vi säkert höra igen i framtida DC-filmer. Herr XL har visserligen sagt att han inte gör musiken till den kommande ”Wonder Woman”-filmen, så det återstår ännu att se vem som tar över det ansvaret.


Zimmer-fans behöver inte sörja för den tyske kompositören håller sig sysselsatt som alltid. Närmast hörs han i Ron Howards thriller ”Inferno” och Christopher Nolans krigsfilm ”Dunkirk”.
| 31 mars 2016 12:00 |