Film

Skribent

Alexander Dunerfors

18 april 2016 | 10:30

Batman spelar en viktig roll i ”Suicide Squad”

En av skådespelarna har avslöjat Batmans koppling till alla karaktärer.
Superskurkarna i DC Comics kommande sommarfilm ”Suicide Squad” har en sak gemensamt. De är alla sura på Batman, som satte dem bakom galler. Det bekräftar skådespelaren Adewale Akinnuoye-Agbaje, som spelar Killer Croc.

- Alla dessa så kallade skurkar är skurkar som Batman har ett förflutet med. Han har fångat dem och satt dem i Arkham Prison. Alla har vi anledning att ogilla honom, säger han till Fandango.

Vi har redan sett Batman skymta förbi i trailers och på inspelningsbilder. Men jag kan inte tänka mig annat än att Batman har en väldigt liten roll i filmen. En sådan ikonisk karaktär får inte överskugga alla de andra som DC Comics nu försöker presentera för biopubliken: Harley Quinn, Deadshot, Rick Flag, Killer Croc med flera. 

En liten roll, men med stor betydelse, både för filmens skurkar och för DC:s filmuniversum. Det är nu vi ska få se hur väl DC lyckas med det där som Marvel gör så rätt, att låta sina karaktärer obehindrat röra sig mellan varandras filmer.


När regissören David Ayer blev tillfrågad om hur mycket Batman figurerar i filmen svarade han kryptiskt: "Just the right amount".

Det är inte helt klart om"Suicide Squad" utspelar sig före eller efter "Batman v Superman: Dawn of Justice". Framtida DC-filmer kan mycket väl utforska Batmans tidigare möten med skurkarna: bland annat ryktas det om ett möte med Jokern i en kommande Batman-prequel.
| 18 april 2016 10:30 |