Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 oktober 2022 | 09:15

Batman-skurkar kan få egna filmer

Matt Reeves planerar att bygga ut "The Batman"-universumet med flera spin-offs.
Det är sen tidigare känt att årets mörka superhjältefest "The Batman" ska få en eller två tv-serier. Främst utvecklar man en fortsättning på Colin Farrells historia som Gotham-skurken Pingvinen, som ska ta vid en vecka efter där filmen slutade.
 
Men tv-serierna är inte allt, och THR meddelar att det också planeras fler filmer i samma universum. "The Batman"-regissören Matt Reeves vill utforska Gotham Citys skurkgalleri, och har redan träffat potentiella regissörer och manusförfattare till de olika projekten.
 
Här nämns bland andra skurkar som Scarecrow, Clayface och Professor Pyg som tänkbara affischnamn. Detta vid sidan av den redan bekräftade "The Batman 2" med Robert Pattinson.
 
 
Warner Bros har haft lite bekymmer med superhjältestudion DC Films, och hoppades att hitta en producent med ett övergripande ansvar - som Kevin Feige hos Marvel. Enligt den senaste rapporten kan studion välja en annan väg och låta filmskapare som Matt Reeves, James Gunn eller J.J. Abrams ta hand om sin egna lilla bit av DC:s universum.
 
 
Vad tycker nu om DC:s planer? Vilka skurkar skulle förtjäna egna filmer? Kommentera gärna.
| 18 oktober 2022 09:15 |