Serie

Skribent

Alexander Kardelo

14 april 2023 | 10:00

Barnstjärnan blev nätmobbad efter "Desperate Housewives"

Madison De La Garza spelade Gabrielles dotter i den populära serien. Nu är hon 21 år och talar ut om mobbningen och ätstörningarna.
Alla som följt "Desperate Housewives" på Kanal 5 när det begav sig minns säkert Gabrielle Solis dotter, Juanita. Hon klev in i handlingen som sexåring, efter ett långt tidshopp där den glamorösa modellen plötsligt hade blivit sliten småbarnsmorsa.
 
 
Skådespelerskan bakom Juanita heter Madison De La Garza och har nu hunnit bli 21 år.
 
I en ny intervju belyser hon baksidan med att bli en offentlig person i så pass ung och skör ålder: nätmobbningen ledde henne till ätstörningar.
 
- Folk skrev hemska saker som att de ville jag skulle dö, på grund av hur jag såg ut. Det var hemska kommentarer som "din fula feta kossa" och "hoppas du får cancer och dör". Riktigt hemska, hemska, hemska saker och jag var bara 6, 7, 8 år gammal.
 
 
I tv-serien om hemmafruarna på Wisteria Lane spelades Gabrielle av Eva Longoria. Hennes tv-dotter Madison De La Garza säger att Longoria "gjorde vad hon kunde för att få mig att känna mig speciell". Men det hjälpte inte alltid, när seriens manus ofta drev med den knubbiga ungen:
 
- Hela skämtet med min rollfigur var att Eva var den smala och vackra modellen, och att hennes dotter blev raka motsatsen.
 
Sajten Deadline skriver att De La Garza återhämtar sig från såväl ätstörningar som drogmissbruk. Efter totalt 72 avsnitt av "Desperate Housewives" har hon fortsatt att agera sporadiskt på film och tv, och medverkar närmast i thrillerserien "Lockwood".
| 14 april 2023 10:00 |