Film

Skribent

MovieZine

18 april 2024 | 15:00

"Bamse och havets hemlighet" får biopremiär julen 2025

Nu startar produktionen av ett nytt spännande bioäventyr med Bamse och hans vänner.
Julen 2025 kommer Bamse och hans vänner tillbaka på bio.
 
Produktionen av nya filmen "Bamse och havets hemlighet" har just startat. Det är återigen producenten Johanna Bergenstråhle och animationsstudion Sluggerfilm med regissören Christian Ryltenius som står bakom filmen.
 
Här utlovas "ett nytt storslaget Bamse-äventyr om ovanlig vänskap och lyckan om att hitta någon som förstår en" enligt ett pressmeddelande från Nordisk Film.
 
Rösterna till Bamse (Rolf Lassgård), Skalman (Johan Ulveson) och Lille Skutt (Johan Glans) återvänder och vi får också möta Kapten Buster som får röst av Johan Rabaeus. Rachel Mohlin gör flera av filmens kvinnliga röster. Andra röster kommer att avslöjas senare.
 

Det här ska "Bamse och havets hemlighet" handla om

 
Det är något mystiskt som händer i havet utanför Småköping. Fastän vädret är vackert skapas stora vågor som sköljer in över hamnen, piren och den lilla staden. Vad kan det vara som gör så starka vågor att båtar spolas iland och sjörövarna hamnar i en grantopp?
 
Samtidigt, på förskolan Eken, börjar Mini-Hopp att spela fiol. Det går dåligt. Det bara gnisslar. Ingen tycker det låter fint. Alla bara skrattar. Aldrig har Mini-Hopp känt sig så ensam som när han sorgset sparkar grus på sin väg ned mot vattnet och ställer sig längst ute på en klippa för att få vara ifred med sin fiol.
 
Men plötsligt, när han sätter stråken mot strängarna, börjar det bubbla i vattnet nedanför klippan och något väldigt stort reser sig ur havet.
 
Filmerna om Bamse har alla varit stora publiksuccéer med över 300 000 biobesökare. Den senastem "Bamse och världens minsta äventyr", går fortfarande på biograferna och är på god väg mot samma mål. Bamse är det starkaste varumärket för barn mellan 4-10 år, skriver Nordisk Film.
 
"Bamse och havets hemlighet" har biopremiär över hela landet julen 2025.
| 18 april 2024 15:00 |