Film

Skribent

MovieZine

19 september 2019 | 08:00

Bakom kulisserna på banbrytande "Gemini Man"

Ang Lee berättar om den nya tekniken 3D+ som kan förändra hur vi ser biofilm framöver.
"Gemini Man" är actionthrillern där Will Smith får spela mot sitt yngre jag. Smith gör rollen som lönnmördare som stöter på sin värsta fiende, en hälften så gammal klon av sig själv. För filmskaparna gällde det att skapa en helt trovärdig digital karaktär.

Det är inte det enda som fascinerar med "Gemini Man". Filmen kommer också att visas i 60fps och 3D+ vilket innebär smidigare rörelser och mer detaljer i bilden. Bara de modernaste biograferna i Sverige klarar av nästa generations bioformat, 3D+.
 
I en kort featurette berättar regissören Ang Lee och hans team om vad publiken kan vänta sig när filmen får biopremiär 11 oktober.
 
 

5 saker du måste veta om 3D+

 
1. 3D+ är ett revolutionerande digitalt format med en bildhastighet av 60 bilder per sekund - mer än den dubbla traditionella bildhastigheten - vilket ger publiken en förstärkt och totalt uppslukande 3D-upplevelse.

2. Med 60 3D-bilder som visas varje sekund, framtagen från ett fulländat 120 bilder per sekund-original, återger 3D+ bilderna bättre än någonsin tidigare och närmare vad det mänskliga ögat kan se - vilket placerar publiken mitt i all action.

3. Fler bilder betyder mer djup, vilket låter publiken att se och uppleva så mycket mer i varje bildruta.

4. Den här förhöjda kombinationen av utförande och action gör att 3D+ levererar den emotionella resan och visuella upplevelsen av filmskaparnas vision, exakt så som de föreställt sig den.

5. Den här revolutionen i visuellt historieberättande ger publiken den mest uppslukande bioupplevelsen som nu kan fås på biografer.
 
De första biljetterna går nu att köpa, och fler släpps den 25 september. "Gemini Man" får biopremiär 11 oktober.
| 19 september 2019 08:00 |