Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 augusti 2019 | 15:00

Båda "Det"-filmerna kan klippas ihop till en långfilm

Regissören Andy Muschietti undersöker möjligheten till en extralång Stephen King-skräckis.
Mer clownterror åt folket! Vi har knappt kommit över rädslan eller glädjen över att "Det: Kapitel 2" blir närmare tre timmar lång. Nu rapporteras det om en Director's Cut som sätter ihop båda filmerna till en.

GamesRadar berättar att regissören Andy Muschietti har så kul vid klippbordet, att han allvarligt överväger flera versioner av sina filmer:

- Möjligheterna är öppna. Det finns en version där båda filmerna har klippts ihop. Det finns en version med en speciell Director's Cut av ettan, och en speciell Director's Cut av tvåan. Och jag jobbar gärna mer på varenda en av dem.

Det är inte klart än om och hur någon av dessa versioner kommer släppas till allmänheten, men det finns onekligen mer läskigt material att hämta av. Muschietti har tidigare sagt att has ursprungliga klippning av "Det: Kapitel 2" var hela fyra timmar lång. Stephen Kings roman om barnen i Derry är en tegelsten på över 1000 sidor, så fansen skulle nog inte ha något emot att se ännu fler scener fångade på film.
 
Tills vidare får vi längta till 6 september. Då återser vi Bill Skarsgård som den vänlige kvartersclownen Pennywise i "Det: Kapitel 2".
| 20 augusti 2019 15:00 |