BIOTOPPEN

Skribent

MovieZine

27 mars 2022 | 10:00

Äventyrsfilmen "The Lost City" intar den amerikanska biotoppen

Flytta på dig Batman - och gör plats åt Sandra Bullock och Channing Tatum som bevisar att den romantiska komedin är tillbaka.
Biobranschen verkar sakta men säkert återgå till det normala, vilket bevisas inte minst i USA just nu. En ny romantisk äventyrskomedi med Sandra Bullock och Channing Tatum gör biosuccé - och förväntas ta över förstaplatsen på amerikanska Box Office.
 
”The Lost City” väntas dra in 30 miljoner dollar under helgen, skriver Variety, vilket borde vara tillräckligt för att peta ned den där maskerade superhjälten från Gotham City. 
 
 
Filmen följer författaren Loretta Sage (Sandra Bullock) som skriver om romantiska hjältar, exotiska platser och gömda skatter. Men när hon blir kidnappad av en excentrisk miljardär (Daniel Radcliffe) är det upp till Alan (Channing Tatum), den snygge modellen från Lorettas bokomslag, att steppa upp i rollen som hjälte och rädda henne. 
 
Framgångssiffrorna som rapporteras in från amerikanska biodukar visar att romkom-genren lever och frodas. Speciellt välkommet är det efter två år med en pandemi, då enbart "grabbiga" actionfilmer lyckats dra någon större biopublik. Deadline skriver att "The Lost City" sätter pandemirekord för en film med en kvinnlig målgrupp. 
 
Den 20 april blir det svensk biopremiär för "The Lost City".
| 27 mars 2022 10:00 |