Film

Skribent

Jakob Åsell

20 juli 2019 | 10:00

"Avengers: Endgame"-författarna bekräftar – Stålenhag-filmen är på gång

Efter snart två år utan uppdateringar, bekräftar nu Marvel-filmskaparna att "Passagen" är på väg att bli Hollywoodfilm.
Med unika och fantasi-kittlande illustrationer av svenska landskap med sci-fi-element, har Simon Stålenhags bilder blivit något av en viral succé världen över.

Den senaste boken ”Passagen” utlöste ett budkrig i Hollywood, och ska har länge ryktats bli film genom manusförfattarna bakom ”Avengers: Endgame” och regissören till ”Det”, Andres Muschietti. ”The Electric State”, som den heter på engelska, är berättelse om en tonåring som är på flykt med en liten gul robot genom 1990-talets USA. Men snart två år har passerat sen vi först skrev om filmatiseringen, utan några större uppdateringar.
 
 
Manusduon Christopher Markus och Stephen McFeely har skördat stora framgångar i Hollwood med Marvel-titlar som "Thor: The Dark World" samt "Captain America"-filmerna för att sen ha tagit framgångarna till svindlande höjder med "Avengers: Endgame". Det står nu klart att blockbuster-duons nästa projekt kommer att involvera svenska science fiction-målningar av retrofuturistiska landskap.
 
Under Comic-Con i San Diego har AMC Theatres twittrat ut bilder från en panel som bekräftar att "The Electric State" blir Markus och FcFeelys nästa projekt samt att Bröderna Russos produktionsbolag håller kvar vid projektet.
 
 
 
Goda nyheter med andra ord för Stålenhag-fans och för alla oss med en soft spot för snygg, dystopisk science-fiction. Boken "Passagen" blev verklighet 2017 tack vare en framgångsrik Kickstarter-kampanj. Även om uppdateringarna är få kring projektet så räcker det med att titta på Stålenhags bilder för att förstå att en översättning av svenskens bildvärld till film, inte är något litet projekt.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Ser ni fram emot filmatiseringen av Simon Stålenhags "Passagen"? 
 
| 20 juli 2019 10:00 |