Film

Skribent

Mats Karlsson

18 februari 2014 | 12:01

"Avatar"-uppföljarna spelas in i HFR

James Cameron planerar att spela in "Avatar 2", "Avatar 3" och "Avatar 4" i high frame rate.

Det är många som väntar otåligt på uppföljaren till "Avatar", vi vet att vi kommer att få vänta till 2016 innan filmen dyker upp på biograferna. I en intervjun med RTL passar Cameron att ge oss en uppdatering om de tre uppföljarna.

- Vi är fortfarande i ett tidigt stadium. Vi håller på och utvecklar mjukvaran och jag skriver manuset. Vi designar alla karaktärer och inspelningsmiljöer. Så jag regisserar inget än, men håller på med saker som kommer att leda till det. Det går riktigt bra och jag tror att det kommer bli spektakulärt. Man kommer att få se nya världar, nya invånare och nya kulturer, berättar Cameron.

Cameron berättar också att han planerar att spela in i high frame rate (HFR), precis som Peter Jackson gjorde med "Hobbit"-trilogin.

- Vi kollar på high frame rate. Jag har inte bestämt mig än, om hela filmen eller bara delar av den blir i HFR. Vi kommer att spela in i 4K och när det är väl dags borde det finnas många riktiga 4K-biografer tillgängliga.

En av sakerna som många biobesökare har kritiserat är att filmen var förutsägbar och det har Cameron tagit till sig.

- När man har karaktärer som publiken älskar, är det kul att överraska dem och göra ändringar och vändningar som de inte förväntar sig. Man behöver inte berätta allt, för publiken kommer ihåg det från första filmen, säger Cameron.

Sam Worthington (Jake Sully), Zoe Saldana (Neytiri), Sigourney Weaver (Grace Augustine) och Stephen Lang (Miles Quaritch) återvänder till uppföljarna. Den första, "Avatar 2" får biopremiär i december 2016, medan "Avatar 3" dyker upp 2017 och "Avatar 4" 2018.

| 18 februari 2014 12:01 |