Film

Skribent

MovieZine

1 maj 2022 | 11:02

4 nya bilder från "Avatar: The Way of Water" (snart kommer trailern!)

James Camerons episka uppföljare visar upp sig med nya officiella bilder. I veckan släpps den första trailern.
Uppföljaren till en av filmhistoriens absolut största biofilmer är snart här. I jul är det dags för "Avatar: The Way of Water" att transportera oss tillbaka till den vackra planeten Pandora, och om bara några dagar släpps den första trailern på bio.
 
Filmen utspelar sig mer än ett decennium efter händelserna i första "Avatar". Temat familj kommer genomsyra de kommande filmerna - Jake och Neytiri har hunnit skaffa sig några ungar sen sist vi såg dem. Tvåans officiella synopsis utlovar "en berättelse om familjen Sully, de problem de ställs inför, hur långt de är beredda att gå för att skydda varann, deras kamp för överlevnad och de tragedier de går igenom." 
 
Fyra läckta stillbilder från "Avatar: The Way of Water" visar oss bland annat Jake Sully (Sam Worthington) och Ney'tiri-folket till havs. 
 
 
Teaser-trailern till "Avatar: The Way of Water" ska enligt rapporter visas exklusivt på bio i en vecka inför Marvels Doctor "Strange in the Multiverse of Madness" innan den släpps online. 
 
Väntan har varit lång - minst sagt. Först var det tänkt att "Avatar 2" skulle nå biodukarna år 2014. Premiären har flyttats gång på gång, men den här gången är det på riktigt. Den första trailern premiärvisades under veckans CinemaCon i Las Vegas, och består enligt Variety mest av förtrollande miljöbilder - som förhöjdes i 3D. 
 
När Camerons "Avatar" släpptes 2009 var det en av filmerna som utnyttjade den moderna 3D-tekniken till max. Trenden har svalnat av sen dess, men 3D:n väntas få ett nytt uppsving när "Avatar: The Way of Water" får sin premiär i december. Filmen spelades in i HDR (high dynamic range) och HFR (high frame rate) med förhoppningen om att revolutionera bioupplevelsen på nytt,
 
- Vårt mål var att återigen tänja på gränserna för vad biofilm kan göra, sade Cameron under en inspelad hälsning till CinemaCon-publiken. 
| 1 maj 2022 11:02 |