Film

Skribent

MovieZine

17 mars 2022 | 15:13

”Avatar 2 rörde mig till tårar”

Zoe Saldaña har sett 20 minuter av James Camerons efterlängtade sci-fi-uppföljare. "Jag blev mållös", berättar stjärnan.
Vi har väntat i tretton år på en uppföljare till "Avatar" men tro det eller ej, i vinter är det äntligen dags att återvända till Pandora.
 
Den första recensionen är däremot redan här - mer eller mindre. Skådespelerskan Zoe Saldaña har fått se 20 minuter ur James Camerons nya sci-fi-spektakel och hon menar att vi inte är beredda på den emotionella smocka som väntar:
 
- Jag blir gråtfärdig bara jag pratar om det, för jag fick se 20 minuter ur den färdiga filmen i slutet av förra året. Och jag blev mållös. Jag rördes till tårar, säger Saldana i en intervju. 
 
 
Hon kallar regissören James Cameron för "en storgråtare med ett hjärta av guld", men hyllar också de tekniska framsteg som "Avatar 2" kommer visa upp. 
 
- Han lyckades knäcka utmaningen med att få vatten att se naturligt ut i performance capture-scener. Det var en utmaning han tog på sig, det tog åratal men han klarade det. Det är kraftfullt och fängslande (...) "Avatar 2" är ett stort steg från första "Avatar" så var beredda på det. Det kommer bli ett äventyr ni inte glömmer. 
 
 
Handlingen i "Avatar 2" är ännu hemlig, men vi vet trots allt en hel del om filmen. Vi kommer få återse Jake och Neytiri som nu hunnit bilda sig en hel familj med en drös barn. Ett miljöombyte väntar också då Cameron är ivrig på att få utforska Pandoras undervattensvärld. 
 
"Avatar 2" får biopremiär 16 december.
| 17 mars 2022 15:13 |