Spel

Skribent

Veronica Sandström

20 mars 2018 | 15:30

Atari släpper äntligen en ny spelkonsol

Efter 20 sega år verkar företaget vara på gång igen.
Redan sommaren 2017 kom nyheten om att Atari skulle släppa en ny retrokonsol (likt den Nintendo redan har släppt) med namnet ”Ataribox”. Det var den första planerade konsolen sedan 1993 då ”Jaguar” släpptes. Tyvärr så har släppet dröjt fastän nu verkar konsolen faktiskt vara på gång.
 
Atari är ett amerikanskt spelföretag som grundades redan 1972 och förmodligen är mest kända för spelautomaten "Pong". Under 1970-80-talet så släppte de ett flertal arkadspel, spelkonsoler och speldatorer. De är kända för spel som "Breakout", "Asteroids" och "Tempest", bara för att nämna några få. Är du nyfiken på Ataris spel och deras historia så kan du läsa mer på "The Atari Museum".
 
 
Istället för ”Ataribox” så har konsolen fått namnet ”Atari VCS”. Det finns fortfarande inte många detaljer men konsolen har PC-baserad teknologi-plattform med en AMD-processor och Radeon-grafik. Du kan läsa mer här.
 
Konsolen ska få en retrodesign och enligt bilderna som släppts så ser den väldigt snygg ut för att vara en spelkonsol. Den visas just nu på Game Developers Conference i San Francisco och enligt uppgifter så ska den släppas redan i april. Så låt oss hålla tummarna för att det funkar den här gången.
 
Har du någon relation till Atari-spelen?
| 20 mars 2018 15:30 |