Spel

Skribent

Anders Eklöf

13 maj 2024 | 20:37

"Assassin's Creed" som utspelar sig i Japan har fått nytt namn – en första trailer på onsdag

"Assassin's Creed Codename Red" har nu fått sitt officiella namn och kommer visas upp den 15 maj.
För några år sedan fick vi höras talas om ett nytt spel i Ubisofts lönnmördarserie, kallat "Assassin's Creed Codename Red", som utspelar sig i fedoala Japan.
 
Sedan dess har det småskaliga "Assassin's Creed Mirage" hunnit släppas, som utspelar sig i 800-talets Bagdad. Spelet fick blandade betyg (3 av 5 på MovieZine) och kritiserades bland annat för att det kändes gammalt, snarare ett steg i rätt riktning.
 
Nu verkar det snart dags för nästa spel, som nu officiellt heter "Assassin's Creed Shadows". Spelet får en första trailer den 15 maj, klockan 18.00 svensk tid.
 
 
Inte mycket mer än så är känt om spelet, men det ryktas om att det kommer påminna mer om de riktigt stora spelen som "Odyssey" eller "Valhalla", snarare än det senaste "Assassin's Creed Mirage".
 
Ubisoft skriver i sitt inlägg att det är en "Cinematic World Premiere Trailer", så vi lär inte få se något av själva spelet, utan en förrenderad CGI-trailer. De kommer dock ha sin show Ubisoft Forward den 10 juni under Summer Game Fest, så där lär vi få se mer av spelet.
 
 
Utöver "Assassin's Creed Shadows" är även spelet "Assassin's Creed Codename Hexe" på gång, som fokuserar på häxor och det ockulta. Enligt rykten är det ett mer linjärt spel än till exempel "Valhalla", där vi spelar som den kvinnliga hjältinnan Elsa som försöker klara sig i 1500-talets Europa och det Tysk-romerska riket.
 
Är du peppad på "Assassin's Creed Shadows"?
| 13 maj 2024 20:37 |