Spel

Skribent

Anders Eklöf

25 maj 2023 | 09:00

"Assassin's Creed Mirage" går tillbaka till seriens rötter

Spelet utspelar sig i Bagdad på 800-talet och fokuserar mer på smygande och en mer linjär historia än de senaste delarna i serien.
"Assassins Creed"-serien av franska Ubisoft har alltid utspelat sig i öppna världar, men sedan "Assassin's Creed Origins" från 2017 har kartorna blivit allt större och mer fyllda med saker att göra.
 
Med "Assassin's Creed Mirage" går Ubisoft tillbaka till rötterna med ett mer fokuserat och kortare spel, med mer fokus på smygande och lönnmördande än i de senaste spelen.
 
Under gårdagens Playstation Showcase fick vi se mer av spelet, samt fick veta att det kommer till Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S och PC den 12 oktober.
 
 
 
Spelet utspelar sig under 800-talet i Bagdad och var tidigare tänkt som en expansion till "Assassin's Creed Valhalla", men blir nu ett eget spel. I huvudrollen ser vi Basim Ibn Ishaq som dök upp i "Valhalla" och utspelar sig 20 år innan händelserna i det spelet. 
 
I trailern ser vi Basim kasta knivar och rökbomber, samt hoppa över fiender för att hugga dem i ryggen. Det ser minst sagt mycket mer ut som det första spelet eller "Assassin's Creed 2", vilket helt klart låter lockande.
 
Ubisoft satsar rejält på sin "Assassin's Creed"-serie just nu, då de nyligen gick ut med att de gett 800 fler utvecklare jobb för att arbeta på serien. Förutom "Mirage" har de nästa stora spel på gång som är "Assassin's Creed Codename RED", som utspelar sig i fedoala Japan.
 
"Assassin's Creed Codename HEXE" är ett annat, som sägs ta en annan riktning än de andra spelen i en annan genre. Spelet verkar involvera häxor och ryktas utspela sig kring häxprocesserna i Tysk-romerska riket.
 
"Assassin's Creed Mirage" släpps alltså den 12 oktober.
 
Vilket "Assassin's Creed"-spel är det bästa?
| 25 maj 2023 09:00 |