Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 oktober 2012 | 11:01

Arnold var nära att tacka nej till "Terminator"

Allt du någonsin velat veta om Schwarzenegger berättas i hans nya biografi.

"Total Recall", förväxla inte den med titeln på science fiction-rullen från 1990. Det är nämligen så Arnold Schwarzeneggers nya biografi heter, med underrubriken "My Unbelievably True Story".

Guvernören, som lämnat politiken bakom sig och återvänder till actionrollerna vid 65 års ålder, släppte sin bok i veckan och enligt de som redan lagt vantarna på den, är den full av anekdoter kring hans största filmer. Bland annat berättas det hur han var nära att tacka nej till den ikoniska rollen som Terminator - han jagade fler hjäteroller och ville inte förstöra det genom att göra en skurk.

Men han gav också James Cameron några tips i förväg om vem de borde anlita:

- Jag sa till Cameron: Oavsett vem som spelar honom, om det blir O.J. Simpson eller någon annan, är det viktigt att han tränas på rätt sätt. Ska killen vara en maskin måste han kunna döda utan att blinka. När han laddar om pistolen behöver han inte titta på den, han är programmerad så. Det lärde vi oss i armén, och så måste även skådespelaren förbereda sig. När kaffet kom in, frågade Cameron plötsligt: "Varför spelar inte du Terminator?"

Schwarzenegger berättar vidare kring oron över Terminators få repliker i filmen - runt 18 stycken. Han var rädd att folk skulle tro att hans dialog blev usel och därmed bortklippt. Men regissören tjatade på.

- Han sa: "Ingen förstår den här karaktären bättre än du. Och, Arnold, det är titelrollen! Föreställ dig affischen! Schwarzenegger är Terminator."

The Sydney Morning Herald har ett längre utdrag, där skådespelaren också berättar hur han ville ändra på den numera välkända repliken "I'll be back". Boken finns på svenska från den 16 oktober.

| 7 oktober 2012 11:01 |