Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 juli 2023 | 18:30

Schwarzenegger ville göra ”Terminator 2” betydligt mer brutal - för att pika Stallone

Hans enda plan var att överträffa Sylvester Stallone i vem som dödar flest på vita duken.
Vi har hört en hel del genom åren om konkurrensen mellan Arnold Schwarzenegger och Sylvester Stallone. Under 1980-talet tävlade de två rivalerna (numera vännerna) om vem som hade störst biceps, mest vapen och kunde döda flest på bioduken.
 
Under en filmpanel förra veckan berättade Arnold om sina stora förhoppningar på en riktigt brutal ”Terminator 2” (1991) - något som regissören James Cameron var snabb på att skjuta ned:
 
- Jim Cameron är främsta anledningen till att filmen blev en så stor succé. Han kom på en briljant idé, fast jag var misstänksam. Han sa: ”Jag vill göra dig till en god Terminator”, minns Schwarzeneger.
 
- Jag svarade: ”Vad menar du? Jag dödade 68 personer i den första filmen. I tvåan måste jag döda 150. Vi ökar! Skär av dem halsen och skjut dem med en kanon och kör över dem med en bil.” Jag var tvungen att besegra Stallone. Mitt enda uppdrag var att bli den som dödar flest på vita duken.
 
Men Cameron hade helt andra planer för filmen. Och i uppföljaren till ”The Terminator” (1984) fick actionstjärnans skurk bli hjälten.
 
- Han sa till mig: ”Lägg ner, Arnold. Du är sjuk. Jag ska se till att du inte dödar en enda person”. Jag sa att det är det dummaste jag hört. Hur kan den heta ”Terminator 2” utan att jag dödar någon? Vi kan väl få några lik?
 
Se klippet nedan:
 
 
Schwarzenegger är just nu högaktuell på Netflix med dokumentären "Arnold", som skildrar hans 75-åriga liv och karriären som bodybuilder, filmstjärna och politiker. Han gjorde nyss också sin tv-seriedebut med actionkomedin "Fubar" som redan nu är klar för en andra säsong.
| 3 juli 2023 18:30 |