Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 april 2023 | 18:00

Arnold Schwarzenegger gör comeback på bioduken. Mer fängelse-action!

"Breakout" blir hans första stora huvudroll på film sedan "Terminator: Dark Fate" för fyra år sedan.
75-årige actionlegendaren Arnold Schwarzenegger har mycket på gång just nu. Förutom kommande tv-serien "Fubar" har han också skrivit på för en ny actionrulle med titeln "Breakout".
 
Här ska han spela rollen som Terry Reynolds, vars styvson åker fast för ett brott han inte begått och döms till 25 år i fängelse i ett främmande land. Terry planerar att bryta ut honom ur fängelset varefter de får en envis vakt efter sig, och måste försöka fly landet.
 
Den påkostade actionrullen regisseras av Scott Waugh, känd för "The Expendables 4" och "Need for Speed", skriver Deadline.
 
"Breakout" kan bli Arnolds första biofilm på flera år. Sist vi såg honom var i "Terminator: Dark Fate" från 2019. Han har även spelat in "Kung Fury 2" med svenske David Sandberg bakom kameran, men den filmen har blivit fördröjd i klipprummet. Vilken av dem som släpps först återstår att se.
 
 
Men närmast ser vi fram emot "Fubar", en "True Lies"-doftande actionkomedi med Schwarzenegger som före detta spion. Den släpps på Netflix i maj.
| 24 april 2023 18:00 |