Skribent

MovieZine

11 augusti 2016 | 22:07

Årets sämsta tv – här är nomineringarna till Skämskudden 2016

Bland de nominerade finns namn som Josephine Bornebusch, Peter Jihde och Jesper Parnevik samt program som Guldbaggegalan, Vegorätt och Ex on the beach.
Under året har svenska folket röstat på de mest pinsamma insatserna inom svensk television. Nomineringarna gäller åtta kategorier med allt från underhållning, dokusåpa och livsstil till programledare, tv-personlighet och direktsändning. Idag presenterades samtliga nominerade på en presskonferens i Stockholm.

– Jag är tacksam och lycklig över att än en gång få summera ett år av magplask och stolpskott. Konkurrensen är hårdare än någonsin och vi ser fram emot en fantastisk gala med många "vinnare", säger komikern Martin Soneby som är galans initiativtagare.

Vinnarna presenteras under en storslagen galakväll på Ballroom 12 i Stockholm den 8 september. På plats för att underhålla publiken finns komiker som Elinor Svensson, Evelyn Mok, Josefin Sonck, Branne Pavlovic, Ahmed Behran, Simon Gärdenfors, Johannes Finnlaugsson, Albin Olsson, Anton Magnusson, Simon Svensson och Sandra Ilar.

Här är samtliga nominerade:

Direktsänt
Guldbaggegalan
Kristallen 2015
SVTs sändning av fotbolls-EM

Livsstil/Reality
Vegorätt
Gift vid första ögonkastet
Realitystjärnorna på godset

Programledare
David Druid & Louise Nordahl (Roliga timmen)
Josephine Bornebusch (Kristallen)
Peter Jihde (Nyhetsmorgon)

Dokusåpa
Cirkus Magaluf
Ex on the beach
Big Brother Maktspelet

Tävlingsprogram
Fångarna på fortet
Sveriges värsta kändisbilförare
Hela kändissverige bakar

Underhållning
Lillelördag
Roliga timmen
Vårdgården

Tv-personlighet
Zannie Hahn
Leif Mannerström
Jesper Parnevik

Meltdown
Linda Lindorffs walkout på Kristallen
Robban Andersson kör stand up i Realitystjärnorna på godset
Fel vinnare ropades upp på Kristallen

Om Skämskudden
Skämskudden är ett antipris som delas ut till de mest pinsamma insatserna inom svensk television. Bakom projektet står bland andra komikern Martin Soneby som genom detta initiativ vill uppmuntra kreativitet och nytänkande inom tv-sfären. Skämskudden arrangerades för första gången 2013. Skämskudden 2016 arrangeras den 8 september på Ballroom 12 i Stockholm.
| 11 augusti 2016 22:07 |