Film

Skribent

Alexander Dunerfors

9 april 2015 | 20:30

Årets bästa skräckfilm kan få en uppföljare

En succéfilm som den här kommer sällan ensam.
En skräckfilmssuccé som "It Follows" är sällsynt. Inte sedan "Paranormal Activity" har man skådat lika fullsatta amerikanska biografer. Både kritiker och publik verkar överens om att det här är läskigt bra.

Så, gissa två gånger om man funderar på en uppföljare?

Ifall du tvekar på svaret:

- Ja, vi har funderat på det, säger Tom Quinn från distributören Radius-TWC till EW.com.

(Varning för mindre spoilers om du ännu inte sett filmen!) "It Follows" handlar om en tonårstjej, och hennes vänner, som kommer till undsättning när hon drabbas av en mystisk könssjukdom/förbannelse. Det är nämligen någon eller något som följer efter henne, vart hon än går. Och det finns till synes inget sätt att skaka av sig "det", förutom att skicka förbannelsen vidare på en ny stackars person.

Vad skulle fortsättningen kunna handla om? Tom Quinn har ett kort och mystiskt svar på den frågan:

- Vänd på titeln. Vad mer kan man göra?

Handlar det alltså om ombytta roller där offren ger sig på "det"? Kan bli spännande.

Det är ju annars inte upp till distributören att bestämma om uppföljare. Här gäller det också att manusförfattaren och regissören David Robert Mitchell känner sig lika inspirerad en andra gång. Mitchell har tidigare sagt till Vulture:

- Jag vet inte om en uppföljare är nästa grej jag vill göra, men jag är onekligen öppen för det. Men jag kan berätta att jag fick stryka en del större idéer, på grund av brist på pengar och tid, så det finns en del kul att göra med konceptet.
| 9 april 2015 20:30 |