Film

Skribent

MovieZine

29 december 2015 | 17:30

Våra 5 favorit-trailers från 2015

Vi tar en titt på klippen som fått oss att rysa av förväntan under 2015.
En trailer kan både hjälpa ("The Revenant") och stjälpa ("Terminator: Genisys") en film. Det är en svår balansgång mellan att visa för mycket och att samtidigt ingjuta förhoppning och pepp hos tittaren. En hel del maffiga trailers regnade ner över oss under 2015, och här rankar vi de 5 bästa. Konkurrensen har varit stentuff, och en del fantastiska trailers klarade inte riktigt gallringen, men om du verkligen saknar någon, kommentera gärna nedan!

Håll till godo!

5. "Hardcore"Innovativ, nyskapande, cool och brutal. Ilya Naishuller långfilmsdebuterade med en adrenalindoftande 80-talshyllning som för tankarna till actionrökare i FPS-genren. Sportar "District 9"-bekantingen Sharlto Copley i en av huvudrollerna.

4. "Goodnight Mommy"

 


Förra året bjöds vi på fantastiska trailers till både "The Babadook" och "It Follows", och även i år har skräckgenren givit oss några av de absolut mest suggestiva klippen. Det är tacksamt att göra trailers för skräckfilmer! Österrikiska "Goodnight Mommy" bevisade återigen den tesen med en av årets absolut mest nerviga trailers, där konceptet med en mamma som inte riktigt verkar vara deras mamma utsökt målades upp. Rysningsframkallande.

3. "Star Wars: The Force Awakens"Årets mest sedda trailer är också en av de absolut bästa. Här fick vi svart på vitt att J.J. Abrams var på rätt väg med sin "Star Wars"-film, och ögonblicket när Han Solo utbrast: "Chewie, we're home." blev snabbt en klassiker.

2. "The Witch"En närapå perfekt trailer där stämningen är så tät att den går att tälja i med kniv. Det känns som att något är väldigt, väldigt fel med allt vi får se, och de minst sagt oroväckande kritikercitaten sätter pricken över i:et. Ralph Inesons brutala basstämma anger tonen, och varenda stavelse spikar sig in i själen. Det här är gammal, uråldrig ondska. 

1. "The Revenant"Priset till årets absolut bästa trailer måste gå till "The Revenant". Den visar upp en fullkomligt makalös detaljrikedom, kompromisslöhet och hängivenhet, och greppet att låta den senare delen av klippet tonsättas av Leonardo DiCaprios plågade andetag är ett genidrag. Björnattacken höjer dessutom pulsen rejält, utan att visa för mycket. Mästerligt!

Har vi missat någon? Vilken trailer tycker du var bäst i år?
| 29 december 2015 17:30 |