Film

Skribent

MovieZine

26 maj 2023 | 06:00

Nytt på Netflix! Svenska komedin vill uppmana världens kvinnor att onanera mera

Katia Winter visar briljant komisk tajming i romantiska komedin "Året jag slutade prestera och började onanera".  Idag släpps filmen på Netflix över hela världen.
Erika Wasserman regidebuterade förra året med dramakomedin "Året jag slutade prestera och började onanera". Filmen blev Guldbaggedominerad och fick ett mycket varmt mottagande i både Sverige och Danmark.
 
Idag får den hyllade dramakomedin premiär på Netflix - dubbad till bland annat engelska, spanska, franska, brasilianska, portugisiska, italienska, tyska, polska och turkiska.
 
 
"Året jag slutade prestera och började onanera" beskrevs i MovieZines recension som "en härlig och publikfriande komedi med en raktigenom skön vibe".
 
Efter att Hanna blir dumpad av sin pojkvän och förlorar jobbet inser hon att det enda som kan rädda henne är mottot ”Fittan först”. Huvudrollen Katia Winter guldbaggenominerades till Bästa skådespelerska för sin prestation. Winter har tidigare synts i Amazon-serien "The Boys", Netflix komedisuccé "Ur spår" och amerikanska serien "Dexter".
 
 
Erika Wasserman tillhör en relativt liten skara av kvinnliga regissörer inom svensk komedifilm. Bland de 40 komedier som fick produktionsstöd från Svenska Filminstitutet år 2012-2022 var endast sex stycken skrivna och regisserade av kvinnor.
 
- Det är så roligt att "Året jag slutade prestera och började onanera" ska få möta en stor publik. Jag ser fram emot att höra ”Fittan först” i de nio språken den blivit dubbad till, säger Wasserman i ett pressmeddelande.
 
Den engelska titeln för filmen är "The Year I Started Masturbating".
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
| 26 maj 2023 06:00 |